DojoAfgelopen vrijdag reisde TeamNL van de Nederlandse Karate Associatie IFK met 4 scheidsrechters, 2 coaches, 8 vechters en een groep supporters naar Engeland. In Crawley werd zaterdag de 45ste British Open en de 13e Cup of Europe georganiseerd en deze groep was daar aanwezig. 

Natuurlijk mocht deze dojo ook een aantal vechters leveren aan TeamNL. Shannon vocht een mooie partij tegen haar Spaanse tegenstandster, maar helaas besloten de scheidsrechters dat de winst niet naar haar ging.

Maureen en Cathelijne kwamen in dezelfde categorie uit. Maureen heeft 2 mooie partijen laten zien, de eerste wist zij te winnen. Bij de tweede ging helaas de winst naar haar tegenstandster, maar deze sterke Zweedse dame wist ze wel goed tegenstand te bieden. Cathelijne trof een voor haar bekende Nederlandse vechtster in Engeland op de mat. Op de mat heeft zij goede technieken laten zien en geluisterd naar de coach, maar ook bij haar besloten de scheidsrechters dat de winst niet naar haar ging. Maureen mocht de derde prijs in ontvangst nemen van deze poule.

Dave heeft 3 hele mooie gevechten laten zien, waarin hij het zijn tegenstanders niet makkelijk heeft gemaakt. De eerste 2 gevechten won hij. De 1e wedstrijd werd zelfs al gestopt na 8 seconden, omdat zijn tegenstander niet meer verder kon vechten. De laatste partij heeft hij helaas op scheidsrechters beslissing verloren, nadat hij de volledige tijd had uitgevochten. Dave mocht op plek 2 op het podium plaatsnemen. Aan het eind kreeg hij van de organisatie een speciale prijs voor de snelste knock-out.

Zeer regelmatig traint in Zoetermeer bij DHM Florian mee. Hij heeft afgelopen weekend 3 mooie gevechten laten zien. Hiervan heeft hij er 2 gewonnen en helaas kon hij in de finale na goeie technieken van zijn tegenstander niet meer verder vechten. Hij mocht op het één na hoogste plekje op het podium plaatsnemen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-