91B868A1 86E0 4EF9 A519 33EC43B3465DOp de eerste plaatsingswedstrijd trampolinespringen die op zaterdag 7 oktober plaatsvond, heeft Pro Patria goud mee naar huis genomen. Springers uit de eerste en eredivisie namen het in teams tegen elkaar op om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap voor teams in december.

Pro Patria nam met twee teams in eerste divisie deel, één team in de A-categorie (junior/senior aangevuld met tweejeugdspringsters) en één team in de B-categorie (vooral jeugd aangevuld met één senior springster). 

Nieuw dit jaar is dat de teams gemengd zijn waardoor de dames van Pro Patria het ook moesten opnemen tegen de mannen. In de ochtend was de B-categorie eerst aan de beurt. In het eerste blok begon Denise met een keurige verplichte oefening, maar moest haar keuze-oefening aanpassen. 

In het volgende blok kwamen Elin, Rosanna en Fiënna aan de beurt. Alle drie begonnen met een prima verplichte oefening waar met name de hoogte opviel. Omdat de beste drie scores per oefening meetellen, gingen de dames als eerste de finale in. Na mooie oefeningen door Elin en Fiënna kon Denise haar zenuwen in bedwang houden en behaalden ze de eerste prijs.

In de A-categorie waren de andere teams met senioren een maat te groot voor het team van Pro Patria dat bestaat uit Skye, Kyara, Emma en Felicia. Desondanks lieten de dames goede oefeningen zien. Skye kon haar zenuwen in bedwang houden en sprong beide oefeningen prima uit. Emma sprong ook beide oefeningen uit, terwijl Kyara helaas viel bij haar tweede oefening en Felicia wegens duizeligheid maar één oefening sprong. Uiteindelijk werden ze zevende en is de plaatsing voor het Nederlands kampioenschap nog in zicht.

Op 4 november is de tweede en laatste plaatsingswedstrijd in Gymworld. Dan wordt duidelijk welke teams zich geplaatst hebben.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-