IMG 3010 1Trampolinespringtalent uit Europa en erbuiten verzamelde zich vrijdag 13 oktober in Tsjechië voor de jubileumeditie van de Friendship Cup. Aan dit internationale evenement doen maar liefst 16 verschillende landen mee, waaronder Duitsland, Zwitserland, Polen, Azerbeidzjan en Groot-Brittannië.


Pro Patria kwam met maar liefst 10 trampolinespringsters aan de start. Skye van Gent trapte de wedstrijd af in de categorie 13-14 jaar. Zij sprong hele mooie en hoge oefeningen en wist zelfs haar persoonlijk record te verbeteren. Als beste Nederlandse in deze categorie eindigde zij op een 27e plaats. Emma Venema sprong ook in deze categorie. Zij liet twee mooie oefeningen zien, maar mist nog net wat hoogte en behaalde de 35e plaats.
Daarna was het de beurt aan Fiënna Ayaz die, als jongste in de categorie 11-12 jaar, twee schitterende oefeningen sprong. Wederom bleek dat zij zich al kan meten met de top en eindigde in een sterk veld op een 15e plaats.
In de categorie junior 13-16 kwamen Rosanna Verkijk, Elin Doeven en Kyara Faas aan de start. De dames sprongen allen een zeer goede eerste oefening. Rosanna moest helaas haar tweede oefening afbreken door een val, zij werd 34e. Kyara maakte helaas ook een fout in haar tweede oefening en werd uiteindelijk 36e. Elin sprong daarentegen hoog en netjes en met een nieuw persoonlijk record begint ook zij aansluiting bij de top te vinden. Zij behaalde een hele mooie 15e plaats in het veld van 43 deelnemers.
Bij de Senior Dames kwamen Felicia van der Schoot, Anouchka van Haaren, Ashley Kuijper en Denise Zijlstra aan de start. Felicia, terugkomend van gezondheidsklachten, wist een keurige eerste oefening neer te zetten. Haar tweede oefening moest ze, vanwege veiligheid, afbreken en behaalde zij een 54e plaats. Denise sprong net geen persoonlijk record, maar wel een mooie eerste oefening met veel hoogte. Dat leverde haar een 46e plaats op.
Anouchka heeft al enige tijd last van blokkades en sprong daardoor wat minder moeilijkheid. Toch sprong zij haar oefeningen heel netjes uit en werd zij knap 28e. Voor Ashley was het haar laatste toernooi, na 20 jaar trampolinespringen te hebben beoefend. Ashley sprong keurig en beheerst en wist de 40e plaats te halen: Ashley zal haar carrière voortzetten als coach en jurylid.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-