parafloor tournamentOp 9/10/11 november 2023 wordt er in Sporthal de Veur een internationaal rolstoelhockeytoernooi voor nationale teams georganiseerd, genaamd International Parafloorball Tournament Zoetermeer 2023. Het gaat hier om een 5 landentoernooi tussen Nederland, Zweden, Tsjechië, Zwitserland en België.

Dit toernooi wordt in het rolstoelhockey gezien als een onofficieel EK. Het toernooi duurt drie dagen. Op donderdag 9 nov. om 9:30 uur, zal wethouder Sport Ronald Weerwag de opening van het toernooi verzorgen. Vrijdag is de tweede poulefase dag en zaterdag is de finaledag, waarbij de finale vanaf 15:00 uur zal plaatsvinden.

Parafloorball

Rolstoelhockey is internationaal beter bekend als Parafloorball. Een sport voor minder valide sporters die op topniveau kunnen sporten. Het veld heeft een afmeting van 40x20 meter, om het veld staat een boarding van 60 cm hoog en de doeltjes lijken op ijshockey goals en staan in het veld. Sportattributen zijn, naast een sportrolstoel, een kunstof floorball stick en een plastic gatenbal. Men speelt met 5 veldspelers en 1 keeper. De laatste gekleed in speciaal foampak en helm. De wedstrijdduur is 3x 20 min.

Zoetermeer is een inclusieve sportstad met veel rolstoelhockeyers. Maar buiten deze groep is de sport Rolstoelhockey nog vrij onbekend. De organisatie hoopt dan ook dat vele bewoners van Zoetermeer naar de spectaculaire wedstrijden komen kijken.

Geïnteresseerden kunnen ook persoonlijk kennismaken met Rolstoelhockey middels een clinic, gegeven door ervaren rolstoelhockeyers van Doing Zoetermeer, in het wijkcentrum het Prisma, vlak naast sporthal de Veur.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-