FB8CDF03 5E8D 4031 ADC2 5F8238DCFC44Tafeltennisvereniging De Boer Taverzo heeft tijdens de Europacup in Roemenië laten zien dat ze vastberaden en ambitieus zijn. Na een indrukwekkende groepswinst in de eerste ronde werd de jonge ploeg uit Zoetermeer uitgeschakeld in de tweede ronde.

Hier troffen ze niet minder dan drie afvallers uit de Champions League: Polski Cukier Gwiazda uit Polen, SF SKK El Nino Praha uit Tsjechië en CSS SZAK Odorheiu Secuiesc uit Roemenië.

De Boer Taverzo heeft in Roemenië laten zien de strijd aan te kunnen  gaan met de Europese subtop. Zowel het team uit Praag alsook de thuisploeg uit Roemenië moesten tot het uiterste gaan om de jonge ploeg uit Zoetermeer te verslaan. Het was vrijdag nog de ervaren kopman Ievgen Pryshchepa die twee punten bijeen sloeg tegen de Tsjechen. Zaterdag waren het de jonge talenten Milo de Boer en Ivan Kahn uit Zoetermeer, die beiden een punt binnen haalden.

Teammanager Ruud van Graafeiland: "Direct na afloop van de eerste twee wedstrijden voelde je teleurstelling bij het hele team. Op dag één was Ivan dichtbij een regelrechte stunt en op dag twee waren er nog meer winstkansen door de topprestaties van Milo en Ivan. Dat het uiteindelijk net niet lukt doet niks af aan de mooie individuele overwinningen die ze hebben behaald en ik ben dan ook trots op het team."

Coach Wim van Breenen geeft aan dat De Boer Taverzo Nederland blijft vertegenwoordigen in de Europe Trophy. "Op basis van de prestaties van het team kijk ik vol vertrouwen uit naar de poule begin december. De intensiteit van de wedstrijden was een mooi leermoment waarbij we ook bij de verliespartijen maar weinig onder deden tegen ervaren toppers uit Europa. Alleen Polski Cukier Gwiazda was als team duidelijk een maatje te groot."

Het team kijkt nu vol verwachting uit naar de Europe Trophy van 8 tot 12 december.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-