Foto 2bOp vrijdag 27 oktober reisde de junior eredivisie turnsters van Pro Patria af naar Belgiƫ voor de Wase Gymcup. Vrijdag hadden de vier junioren, Joyce, Maria, Tamina en Jaeda, meteen hun podiumtraining. Op zaterdag turnde zij hun teamwedstrijd: veel nieuwe elementen en een hoop teamspirit.

Ze behaalden hiermee een respectabele vijfde plaats. Hoewel Joyce als eerste reserve stond voor de sprong tijdens de toestelfinales op zondag, kreeg ze helaas geen kans om deel te nemen. Het was een succesvolle eerste wedstrijd van het seizoen.

Ondertussen reisde de overige turnsters van de afdeling Turnen Dames af naar Breda voor de Turn Totaal Breda Cup. Met maar liefst 80 turnsters was Pro Patria goed vertegenwoordigd. Ondanks een tekort aan trainers slaagde het team er met de hulp van ervaren turnsters in om iedereen goed te begeleiden. Hiervoor werd ook de hulp van een oud-trainer en een trainer vanFoto 3b andere groepen ingeschakeld. Zo kon aan iedereen aandacht gegeven worden waar nodig, maar er vooral voor gezorgd werd dat elke deelnemer haar wedstrijdroutine kon uitvoeren.

Ook bij deze wedstrijd in Breda was er een goed clubgevoel. Hierdoor konden de turnsters nieuwe elementen en nieuwe oefeningen laten zien. Uiteindelijk werd er veel eremetaal behaald: 34 gouden medailles, 35 zilveren medailles en 41 bronzen medailles.

Komende twee weekenden (4 en 11 november) zijn er plaatsingswedstrijden voor trampoline (NK Teams) in Gymworld.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-