RinivanLeeuwen-views

Zo bescheiden als hij zichzelf presenteert zo uitbundig zijn de kleurrijke werken van beeldend kunstenaar Rini van Leeuwen. De eerste indruk die het oproept is de kracht en het temperament, het spat bijna van het doek af. De werken zijn ontstaan vanuit zijn belevingen die hij eerder in de natuur onderging. De interpretaties die Rini daar vervolgens aan heeft gegeven zijn overwegend abstracties.

rinivleeuwen2Kunstenaar Rini van Leeuwen exposeert vanaf zaterdagmiddag 17 november in BaZtille Ateliers. Niet eerder toonde hij zoveel van zijn schilderijen tegelijkertijd. De opening van de expositie  ‘Views’ is zaterdag om 13.00 uur en de expositie is te bezichtigen tot en met 25 november.

De werken zijn niet chronologisch opgehangen. Hebben allen een zelfde titel juist om de beschouwer alle ruimte te geven voor een eigen interpretatie. In een van zijn eerste werken komt de kleur groen voor. Niet zwaar maar met een zekere lichtheid. Later neemt de kleur blauw in een zeer brede schakering de belangrijkste plaats in. Je zou kunnen zeggen dat deze kleur min of meer de signatuur van Rini is. Natuurlijk zijn er associaties naar kunstenaars als Kandinsky, Latatster, de Kooning tot aan Rothko. Maar de werken van Rini zij zeker geen nabootsingen.

De tentoonstelling  is te bezichtigen van 17 tot 25 November 2012   van 13.00uur tot 18.00uur

( donderdag tot zondag ). 

 

BaZtille Ateliers :

Rokkeveenseweg 46C, 2712 XZ Zoetermeer. T.o. het gebouw Nutrihage Worrel & Jetten

-advertenties-

-goede doel-