hond-poepHet College van B en W heeft het hondenbeleid opnieuw vastgesteld voor de komende vier jaar. Honden mogen in Zoetermeer alleen aan de lijn worden uitgelaten, met uitzondering van speciaal aangewezen plaatsen en routes, die op de hondenkaart staan aangegeven. Vervuiling door honden is altijd en overal verboden, behalve in het struikgewas. Daarbuiten moet hondenpoep altijd worden opgeruimd. Deze regels gelden ook in gebieden waar honden los mogen lopen. Opruimen kan door middel van een zakje of schepje en door gebruik te maken van de afvalbakken in de stad. De zakjes zijn gratis verkrijgbaar bij alle wijkposten in Zoetermeer.

De nieuwe hondenkaart is nu ook digitaal beschikbaar. Op de kaart staat met kleuren aangegeven waar welke regels gelden. U kunt de kaart hier downloaden: hondenkaart. Ook is de kaart op te halen bij de wijkposten.

Schone stad

Het college van B en W vindt een schone, leefbare stad belangrijk. Helaas komen er bij de gemeente gemiddeld twintig klachten per week binnen over loslopende honden en hondenpoep. Gemeentelijke handhavers controleren daarom regelmatig of hondeneigenaren zich aan de regels houden. Eigenaren die zich niet aan de regels houden kunnen rekenen op een fikse boete.

Ondanks de regels kan op bepaalde plaatsen soms toch sprake zijn van overlast door hondenpoep. Bewoners kunnen regelmatige overlast melden bij de wijkpost.

-advertenties-

-goede doel-