20121115 6388

De vertegenwoordigers van Stichting Pani (links), Stichting Opkikker (midden) en regiobestuurder Peter Smit (rechts).

De afsluiting van de fietsactie ‘Op de fiets werkt beter!’ 2012 was in de Dorpsstraat, bij 1892 Eten & Drinken. Peter Smit, regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden benadrukte nog maar eens dat de avond vooral gezellig moest zijn en niet al te serieus, want: fietsen mag ook gewoon leuk zijn! De heer Smit is zelf ook een enthousiast fietser, maar wel voornamelijk in zijn vrije tijd, de ritten voor het woon-werk verkeer legt hij noodgedwongen meestal met de auto af. Er is weer flink veel gefietst naar het werk dit jaar, bij elkaar werden ruim 2 miljoen kilometer op de fiets afgelegd!

De goede doelen van dit jaar waren: Stichting Opkikker en Stichting Pani. Stadsgewest Haaglanden maakt voor elke gefietste kilometer een geldbedrag over aan het goede doel. Elk jaar wordt er één goed doel dicht bij huis uit gezocht en één internationaal doel.

20121115 6391     
 
Stichting Pani helpt mensen in Bangladesh met kleine en daardoor haalbare initiatieven. Ze proberen de mensen de mogelijkheid te geven om zelf een bedrijf op te bouwen en hiermee hun levensomstandigheden te verbeteren. Pani ontving van Peter Smit een cheque van €4.476,44, dit wordt besteed aan het opzetten van een klein bedrijf dat fietsen van bamboe gaat maken.
Stichting Opkikker zorgt voor ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Alle zorg en aandacht gaat naar het zieke kind, waardoor het vaak niet mee valt om met het gezin ook een dagje iets leuks te doen. Opkikker helpt daarbij, niet alleen het zieke kind, maar het hele gezin wordt een leuke dag aangeboden zodat ze voor even de zorgen en het ziek zijn kunnen vergeten. Directeur Ruud Sliphorst van Stichting Opkikker mocht een cheque van €6.963,28 in ontvangst nemen en verheugde zich er al op met dit geld weer meerdere gezinnen blij te kunnen maken met een dagje ‘opkikker’. 20121115 6392
20121115 6395 Ook de fietsers zelf werden deze avond niet vergeten, zo werd Marlon het podium opgeroepen omdat hij de meeste kilometers had gefietst, maar liefst 6.166 km. Maar hoe zit dat eigenlijk, want Marlon woont en werkt in Delft, fietst hij met een grote omweg naar zijn werk om zoveel kilometers te halen? Marlon: ‘Ik woon inderdaad heel dicht bij mijn werk, maar mijn vriendin woont in Amsterdam! En als ik bij haar blijf slapen sta ik gewoon extra vroeg op om op de fiets naar het werk te gaan! Ik rij er ongeveer twee uurtjes over en ga soms ’s middags dan weer terug, dus dat tikt wel aan!’

-advertenties-

-goede doel-