kind-spelendPer 1 januari 2013 worden vrijwel alle peuterspeelzalen van Kern Kinderopvang in Zoetermeer omgevormd tot speelhuizen en speeltaalhuizen. Speelhuizen zijn de huidige peuterspeelzalen die voldoen aan de eisen in de wet Kinderopvang. Speeltaalhuizen zijn speelhuizen waar extra taalondersteuning wordt gegeven aan kinderen van twee tot vier jaar. Deze kinderen worden doorverwezen door het consultatiebureau. Dit met het doel om peuters met een taalachterstand zo goed mogelijk te begeleiden zodat ze een goede start kunnen maken op de basisschool.

Speelhuizen bieden opvang voor twee dagdelen per week, speeltaalhuizen bieden opvang voor drie dagdelen per week.

Taalachterstand tegen gaan

De gemeente zet extra maatregelen in om eventuele taalachterstanden bij jonge kinderen tegen te gaan. Een kind met taalachterstand begint vaak ook meteen met een achterstand in het basisonderwijs.

Wethouder Mariëtte van Leeuwen (Jeugd en Onderwijs): “ De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Ook op het gebied van taal. Daarom blijft de gemeente de komende jaren inzetten om die taalachterstanden tegen te gaan. Het Rijk heeft hier ook geld voor beschikbaar gesteld.”

-advertenties-

-goede doel-