gereedschapDe politie heeft uit Zoetermeer, Den Haag en Delft meldingen gekregen over klussende oplichters. De Ierse mannen bieden aan onderhoudsklussen te doen, met als voorwaarde dat er zwart betaald wordt. Vaak gaat het om kleinere klussen, zoals het verwijderen van aanslag op tegels of paden of lichte verbouwings- en of verfwerkzaamheden. Het werk wordt slecht of zelfs helemaal niet uitgevoerd en de bewoners krijgen achteraf extreem hoge rekeningen.

De politie hield donderdag 15 november in Zoetermeer drie mannen aan die via deze methode te werk gingen. Zij boden aan het Azaleapark in de wijk Seghwaert hun diensten aan. Ook een dag eerder, woensdag 14 november, werden twee Ierse mannen aangehouden die op de Henry Dunantlaan in Delft diensten aanboden.

Mark van Dorp, meesterschilder, is net klaar van een ‘herstelschilderklus’, waarbij slecht schilderwerk hersteld moest worden: ‘Schilderwerk ziet er al gauw goed uit, omdat er weer een mooi laklaagje op zit. Maar als de laag daaronder niet goed aangebracht is kan er tussen de verflagen vocht komen. Gevolg? De hele zaak bladdert er na heel korte tijd weer af of er ontstaat houtrot onder de slechte verflaag. De herstelkosten van zo’n ‘goedkope schilderklus’ zijn dan veel hoger omdat eerst alle verflagen er helemaal af moeten. Ik spreek met klanten van te voren een prijs af en als er extra gebreken bijkomen dan gaat dat altijd in overleg!’

-advertenties-

-goede doel-