20120902 2344Groepen jongeren zorgen al langere tijd voor overlast aan de Hodenpijlstraat in Oosterheem. Zoetermeer zet nu een nieuwe methode in om overlast van rondhangende jongeren in Oosterheem aan te pakken. Het gaat om een methode, die nog niet eerder in Nederland is toegepast. De aanpak is gebaseerd op een positieve en individuele benadering. Naast het terugdringen van de overlast is het de bedoeling de jongeren persoonlijk te begeleiden. Het gaat om een pilot van vier maanden, aangeboden en gefinancierd door. Het ministerie van Veiligheid en Justitie

“Het project richt zich op een groep jongeren, die samenscholen aan de Hodenpijlstraat in Oosterheem. Zij veroorzaken geregeld overlast bij buurtbewoners”, aldus wethouder Van Domburg (veiligheid). De jongerenwerkers weten uit eigen ervaring hoe zij deze jongeren kunnen bereiken en hoe zij een brug kunnen slaan tussen jongeren en hulpverlenende instanties. De jongerenwerkers helpen hen bij het ontwikkelen van een permanente dagbesteding zoals school, werk en vrijetijdsbesteding. Indien nodig kunnen zij jongeren begeleiden naar de juiste hulpverleningsinstantie. Ze werken hierin samen met andere partners in de wijk waaronder de wijkpost, wijkpolitie, stichting Mooi, beveiligingsbedrijf Capricorn en het zorgnetwerk.

Zoetermeer Veilig

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Met de nieuwe aanpak om overlast aan de Hodenpijlstraat terug te dringen probeert de gemeente de veiligheid te vergroten. Wat de gemeente nog meer doet voor de veiligheid in de stad staat op www.zoetermeerveilig.nl .

-advertenties-

-goede doel-