IM 4433Op donderdag 15 november hebben Zoetermeerse ondernemers en leden van de Floravontuur Businessclub, met gulle hand ingezameld voor en gegeven aan de Voedselbank Zoetermeer. Tijdens de 12e Beaujolais primeur Party die plaatsvond bij het Golden Tulip Zoetermeer Centre, brachten ieder van de ruim 200 gasten een toilet- of schoonmaakartikel mee. In totaal werden duizenden items ingezameld voor de eindejaarspakketten die door de Voedselbank worden verstrekt. 

“Een geweldig succes”, aldus een stralende directeur Margreet van Driel. “Dit had ik wel gehoopt maar het uiteindelijke resultaat is nog vele malen mooier”.  Bert Staalman, directeur van eSquadraat Catering bracht het balletje aan het rollen. Hij benaderde stichting Promotie Zoetermeer met de vraag of zij iets konden betekenen met de Floravontuur Businessclub. Er was namelijk bij de Voedselbank Zoetermeer grote behoefte aan schoonmaak en toiletartikelen, tandpasta’s, douchegels etc. In de uitnodiging voor de jaarlijkse Beaujolais Primeur Party vroeg directeur Van Driel haar leden om allemaal iets mee te nemen voor de Voedselbank. Bedrijfslid Weleda schonk maar liefst 400 items, donateur Ricoh kwam met 500 scheermesjes en 500 tandenborstels en een andere donateur had een briefje opgehangen in zijn flat en verzamelde op die manier maar liefst 5 grote dozen vol toiletartikelen. Andere bedrijven kwamen met inzamelingen die ze onder hun medewerkers hadden gehouden, anderen waren naar de supermarkt gereden en ook Burgemeester Aptroot en zijn wethouders kwamen met tasjes vol artikelen.

De vele duizenden artikelen zijn inmiddels verzameld en worden aan de Voedselbank Zoetermeer overhandigd. Ook het jaarlijkse Floravontuur Wintergala doneert dit jaar de opbrengst van haar Bracelotery aan de Voedselbank Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-