blikje-colaVan 23 tot en met 30 november vindt de ‘Week van de Verslaving’ in Zoetermeer plaats. In deze week wordt het nieuwe spreekuur Alcohol, drugs, gokken en gamen van Context in het Jongeren Informatie Punt (JIP)  geopend. Vanaf 27 november kunnen jongeren elke dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur terecht, voor informatie of een steuntje in de rug bij het minderen.

In de Week van de Verslaving worden er activiteiten en acties voor jongeren én ouders georganiseerd. In deze themaweek worden allerlei verslavingen besproken, van smartphones tot alcohol.

Naast het nieuwe spreekuur geeft het JIP voorlichtingen op scholen over verslavende middelen en staat met een stand op het Superfrisfeest op 30 november in de 2nd Floor. Superfris, wat staat voor 100% fris en 0% alcohol, wordt georganiseerd door Splashdanceevents voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar uit Zoetermeer en omstreken. Speciaal voor de Week van de Verslaving is het thema van de avond: Music is my addiction. Tevens mogen jonge talentvolle deejays hun kunsten vertonen.

De Week van de Verslaving wordt georganiseerd door het Jongeren Informatie Punt (JIP), het Meerpunt en de Gemeente Zoetermeer in samenwerking met Context en Stichting MOOI. Meer informatie over deze themaweek is te lezen op www.jipzoetermeer.nl en www.meerpunt.nl

-advertenties-

-goede doel-