Wie wordt de winnaar van de Publieksprijs 2012?

jori veldhuizenmilan van weelden esther van der burgjasper weyne en rowan bink shandro jahangier

Tijdens de jaarlijkse Vriendenavond van de stichting Vrienden van Kunst en Cultuur Zoetermeer op maandag 19 november, maakte cultuurwethouder Hans Haring de vijf genomineerden voor de Publieksprijs Kunst & Cultuur 2012 bekend. De genomineerden zijn; Jori Veldhuizen van Circus Never Mind; de ‘young digital natives’ Rowan Bink & Jasper Weyne; DJ Sandro Silva; musicalster Milan van Weelden en Europees Kampioen Iers dansen Esther van der Burg. Het is nu aan de inwoners van Zoetermeer om te bepalen wie deze prijs gaat winnen. Tot 6 december 2012 kan men één keer een stem uitbrengen op een stemformulier of via www.zoetermeer.nl/publieksprijs .

 kunst-cultuurprijs2012Wederom wordt voor het achtste jaar alweer, op initiatief van de gemeente Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer, de publieksprijs voor Kunst en Cultuur toegekend. Deze prijs is bestemd voor personen, groepen of instellingen die het afgelopen jaar een opvallende prestatie hebben geleverd op het gebied van kunst of cultuur. De Zoetermeerse inwoners bepalen wie van de 5 genomineerden de winnaar wordt van 'het Bronzen Visdiefje'. Dit is de naam van het beeldje dat speciaal door de Zoetermeerse kunstenares Fieke Hordijk, voor de publieksprijs Kunst & Cultuur is vervaardigd. Naast 'het Bronzen Visdiefje' ontvangt de winnaar ook een geldprijs.

Tot 6 december 2012 kan men stemmen via het stemformulier, dat te verkrijgen is bij diverse openbare instellingen, zoals de bibliotheek en het stadhuis.  Daarnaast kan men ook kiezen voor stemming via het internet op www.zoetermeer.nl/publieksprijs . Onder alle inzenders wordt een leuk avondje uit in het Stadstheater (theaterbonnen) verloot.

De feestelijke bekendmaking van de winnaar, door wethouder Hans Haring, zal plaatsvinden op zondag 9 december in 1892 Eten & Drinken, Dorpsstraat 74-A.

Jori Veldhuizen

Toen Jori 11 jaar oud was is hij lid geworden van Goochelclub Rotterdam. Zijn eerste optreden als goochelaar was bij een vriendje op zijn verjaardag. Jori heeft gewerkt in het entertainment en de circusshows van Familiepark Drievliet. In 2003 is hij in contact gekomen met Stef Huizer, oprichter van Circus Never Mind. Stef vroeg of hij een keer wilde komen kijken bij het jeugdcircus en sinds die eerste dag wilde Jori niet meer weg bij Circus Never Mind. Inmiddels is hij hét gezicht van Circus Never Mind in Zoetermeer.

jori veldhuizen
jasper weyne en rowan bink

Rowan Bink & Jasper Weyne

Jasper Weyne en Rowan Bink zijn absolute voorlopers in Zoetermeer, jonge digital natives die een perfect gevoel hebben voor e-cultuur (elektronische cultuur). Zij weten anderen te inspireren en activeren. Zij zijn dus helemaal op hun plek in onze ICT-stad. In het CKC Digital Art Lab hebben zij een robotics-wedstrijd georganiseerd. Een project dat laat zien dat ondernemende jongeren met een goed idee tot ontzettend veel in staat zijn en hun enthousiasme als een olievlek kunnen verspreiden onder leeftijdgenoten.

 Dj Sandro Silva

Dj Sandro Silva is een veelbelovende dj/producer. Hij staat bekend om zijn energieke sets en melodieuze knallende tracks. Sinds hij zijn carrière op 15 jarige leeftijd begon is hij in korte tijd uitgegroeid tot een gevestigde naam in de internationale dance scene. Dj Sandro Silva heeft een nummer 1 hit behaald met Epic. Inmiddels reist hij de hele wereld af om in clubs in o.a. New York en Melbourne te draaien. Dj Sandro Silva wordt de opvolger van Armin van Buren genoemd.

shandro jahangier
milan van weelden

Milan van Weelden

Milan won enkele jaren geleden een musical award voor aanstormend talent. Daarna speelde hij in verschillende professionele musicals. Dit jaar gaat Milan een hoofdrol in een bijzondere internationale musical vertolken. Milan is Kapitein Haak in de musical Peter Pan. Milan begeleidt ook nog het schooltoneel op het Picasso-Lyceum en doet daarbij ook nog steeds graag mee aan plaatselijke initiatieven, zoals Aqua op het Festival Historisch Zoetermeer. Als blijk van waardering wordt hij door Zoetermeer, de stad die hij ziet als zijn thuis, genomineerd voor zijn bijzondere prestaties.

Esther van der Burg

Na het zien van de 'Riverdance' show in Ahoy wist de toen 4 jarige Esther wat ze wilde: Iers dansen. Helaas moest ze nog even wachten, in Nederland mag dat pas vanaf 7 jaar. Sinds enkele jaren maakt ze deel uit van de Ierse Dansgroep Kyra en heeft met Kyra onder andere meegedaan aan 'Let's Dance 'met Peter van der Vorst', Holland got Talent, Welkom op mijn bruiloft en Vrienden van Amstel Live in Ahoy waar ze de 3JS ondersteunden bij hun uitvoering van 'Rood'. Dit jaar is Esther voor de derde keer op rij kampioen van het Vaste Land van Europa geworden.

esther van der burg

 

 

 Kijk hier naar een kort filmpje van alle kandidaten:

 

-advertenties-

-goede doel-