brandweer-2wagens Politieagenten hielden in de vroege ochtend van maandag 26 november drie verdachten aan in een woning aan de Hippodamusruimte in Noordhove. In de woning bevond zich een hennepkwekerij. Deze kwekerij werd ontdekt toen er in de woning brand uitbrak.

De brandweer werd gestuurd naar de woning in verband met een brandonderzoek. Ter plaatse troffen zij een hennepkwekerij aan en werd de politie gewaarschuwd. Drie personen die zich in de woning bevonden, een 24-jarige man  uit Meerbusch, een 32-jarige vrouw en 52-jarige man uit Zoetermeer, werden door de agenten aangehouden. In de woning troffen agenten 420 hennepplanten en 416 hennepstekken aan. De hennep namen agenten in beslag. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal van een lantaarnpaal werd afgetapt. Aan het bureau controleerderen ambulancepersoneel de verdachten vanwege sterke rookontwikkeling in de woning. De recherche onderzoekt de zaak. De verdachten zitten nog vast.

Tips? Bel de politie!

De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

-advertenties-

-goede doel-