scouting mccormickHet CDA-Zoetermeer vindt dat sportclubs, scouting- en speeltuinverenigingen, buurthuizen en andere organisaties met een sociaal belang minder onroerendezaakbelasting (OZB) moeten gaan betalen. De partij heeft daar via schriftelijke vragen aan het college van B&W om gevraagd.


“Op dit moment betalen deze organisaties nog het hoge OZB, maar dat gaat veranderen,” aldus CDA-raadslid David Weekenstroo. “Vorige week nam de Tweede Kamer namelijk een amendement van CDA-kamerlid Pieter Omtzigt aan. Dat amendement maakt het voor gemeenten mogelijk het lage OZB-tarief voor woningen te rekenen.”


Sterke verenigingen

“Verenigingen vervullen een belangrijke rol. Ze brengen mensen met elkaar in contact en kunnen zorgen dat inwoners meer binding krijgen met de stad. Het is dus van essentieel belang dat er in Zoetermeer sterke verenigingen zijn. Een stabiele financiële begroting hoort daarbij,” vertelt Weekenstroo. “Daarom willen wij van het college weten of zij bereidt is om de OZB-verordening aan te passen en sportclubs, scoutingverenigingen, speeltuinverenigingen, buurthuizen en andere organisaties met een sociaal belang onder te brengen in het lage OZB-tarief.”

Foto: het scoutinggebouw van Scoutink J Mc Cormick

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-goede doel-