toegankelijkheid shp1Zó! Zoetermeer heeft nog steeds vragen over het pas gerenoveerde Stadhuisplein. De partij stelt vraagtekens bij de toegankelijkheid van het plein voor minder validen zoals mensen met een visuele beperking. Het plein is door veel obstakels slecht toegankelijk voor mensen met beperkt zicht, aldus Zó!.

In april 2018, nog tijdens de verbouwing, stelde de partij al vragen aan het college over de toegankelijkheid. In het aangenomen raadvoorstel over het Stadhuisplein stond: 'De binnenstad is van iedereen. Daarom is het van belang dat de binnenstad voor iedereen toegankelijk is, zowel in de tijdelijke situatie van verbouwing, als in de eindsituatie.' Geleidelijnen voor blinden en slechtzienden uit het raadsvoorstel werden vervangen door ‘een minimale strook van 2 meter langs de gevel vrij te houden van obstakels. De gevel heeft dan de functie van gidslijn.’

 

toegankelijkheid shp3Struikelobject 

Marijke van der Meer (Zó!): “Intussen zijn er ook heleboel lage paaltjes en ‘zitstenen’ op het Stadhuisplein geplaatst die voor bijna iedereen – ook voor mensen met goed zicht - een struikelobject vormen.” Ook de twee meter ruimte langs de gevels wordt niet overal gehaald, aldus de fractie. Zó! Zoetermeer heeft opnieuw vragen gesteld aan het college en vraagt zich af wat zij als lid van de Zoetermeerse raad nog meer kunnen doen om het plein veilig en goed toegankelijk te maken voor álle Zoetermeerders.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-goede doel-