zonnebloemDe Zonnebloem vereniging in Zoetermeer maakt zich zorgen over veranderingen bij de Zoetermeerpas. Voor veel van de leden van de Zonnebloem is het nu niet duidelijk hoe zij in 2019 gebruik kunnen maken van de pas.

Zoetermeer Vooruit heeft naar aanleiding van signalen vanuit de Zonnebloem vragen gesteld aan het college over het uitstellen van de digitalisering van de Zoetermeerpas. Het digitaal gebruiken van de pas is voor de Zonnebloem lastig, volgens Zoetermeer Vooruit, omdat er veel oudere (70+) deelnemers zijn, die vaak niet of minder digitaal vaardig zijn of een lichamelijke beperking hebben.
Voor de Zonnebloem gold altijd een aparte regeling met betrekking tot de Zoetermeerpas, zij hoefden niet de papieren cheques te gebruiken, maar de activiteiten werden verrekend via een apart budget. Nu blijkt dat door het uitstel van de digitalisering van de Zoetermeerpas aan de Zonnebloem de eis wordt gesteld om voor de Zonnebloemactiviteiten voor 2019 ook gebruik te gaan maken van de papieren voordeelcheques. Juliette Meurs-Troch, fractievoorzitter Zoetermeer Vooruit, is bang dat deze veranderingen voor veel verwarring zullen zorgen bij de deelnemers van de Zonnebloem.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-goede doel-