schaakspel-grootHet eind van het regionale schaakseizoen is zoals gebruikelijk besloten met een centrale ronde. Gezellig en bovendien is de kans op onregelmatigheden zo het kleinst. SV Botwinnik uit Zoetermeer organiseerde dit enorme schaakevenement op woensdagavond 2 april. Er waren 192 schakers van 24 clubs die om de regionale titels speelden in de Promotieklasse en de beide Eerste klassen van de HSB (Haagse Schaakbond). Uiteraard ging de meeste belangstelling uit naar wie kampioen zou worden van de Promotieklasse die recht op promotie naar de KNSB-klassen geeft.

Uit Zoetermeer deden vijf teams mee: Botwinnik 1, 2 en 3 alsmede Promotie 2 en 3. En hoe bestaat het, opwindend genoeg troffen de nummers 1 en 2 van de Promotieklasse, Schaakcombinatie HTV1 (Den Haag) met 11 uit 7 en 36,5 bordpunten, en Botwinnik 1 met eveneens 11 uit 7 en 33 bordpunten, elkaar in deze laatste ronde. HTV was favoriet, ook de clubrating was ruim 100 punten hoger dan die van Botwinnik. Maar kennelijk mochten de HTV’ers geen al te grote risico’s nemen, want een gelijkspel was voldoende voor het kampioenschap. En het werd ook 4-4, met maar liefst zes remises. Aan de ene kant een mooie prestatie van het Zoetermeerse Botwinnik, een gelijkspel tegen de kampioen, aan de andere kant is het natuurlijk ook zuur, want een halfje meer, en Botwinnik was kampioen geweest.

Verder leverde Stefan Buchly van Botwinnik 1 de schitterende prestatie om de nr 2 van de topscorers in de Promotieklasse te worden, ongeslagen en 6,5 punt uit 8 partijen! In klasse 1A werd HTV2 onbedreigd kampioen, en in 1B werd DSC5 (Delft) kampioen.

 

Bekijk ook elke zondagavond de schaakrubriek op Zoetermeer actief, verzorgd door Bram Doeves! De schaakrubriek vindt u onder sport-schaakrubriek of volg deze link: Schaakmat!

-advertenties-

-goede doel-