"Hallo Zoetermeerders, hier een kort verslag van dag twee," begint Henk Noordover enthousiast in zijn email aan de redactie. Henk is bezig aan zijn 36ste vierdaagse en loopt samen met zijn kleindochter Naomi elke dag de 30 km.

2012 0704011Henk is de oren en ogen van Zoetermeer Actief tijdens de Nijmeegse en is daar met de Sportief wandelgroep Zoetermeer van Don Braad. In totaal zijn ze met 192 deelnemers afgereisd, maar twee vielen er vooraf uit. Henk vertelt: "Vanmorgen toen ik met Naomi op de Wedren aankwam, wilde ik weten hoeveel mensen er op de eerste dag zijn uitgevallen. Ik zag dat er 697 wandelaars hebben moeten opgeven. Zoals ik gisteren al zei, speelde de temperatuur hier zeker bij mee."

Vandaag was dat een stuk beter, Henk en Naomi vonden het prettig dat er wat wind stond en een stuk koeler aanvoelde dan gisteren.

"Toch hebben twee deelnemers van de wandelgroep moeten afhaken, zodat we nu met 188 Zoetermeerders over zijn. Met hen heb ik afgesproken dat we nu met z'n alles de finish gaan halen," zegt Henk opgewekt. De 30 km is voor zijn kleindochter veel, maar Henk is veel meer gewend. Het is hem opgevallen dat er onderweg extra gecontroleerd wordt op het gewicht van de bepakking van de militairen. Zij horen een bepaald gewicht mee te nemen en stiekem wat thuis laten wordt niet gewaardeerd. Ook werd ervoor gewaakt dat mensen niet bochten gingen afsnijden. Dit is volgens Henk strenger dan andere jaren. Er zijn zeven mensen uit koers genomen omdat zij zich niet aan de regels hielden. "Zo was er een moeder met haar kind die de route van de 30 km liepen terwijl ze zich hadden ingeschreven voor de 40 km. Zij mochten niet meer verder lopen," zo geeft Henk als voorbeeld van het strenge controleren. 

Naomi en Henk zijn de saaiste dag.

 

De dag van morgen

De start is morgen natuurlijk in Nijmegen en gaat dan via Malden-Mook-Plasmolen-Milsbeek en Breedeweg naar Groesbeek en Berg en Dal weer terug naar Nijmegen. Henk en Naomi starten morgen met frisse moed om 07.00 uur en weten bij de eerste stap dat ze over de helft zijn. Via Gladiola komt in zicht, maar dat is overmorgen pas.

Foto: Henk Noordover, tijdelijk reporter voor Zoetermeer Actief tijdens de Nijmeegse vierdaagse.

 

-advertenties-

-goede doel-