waterpolo jeugdjournaalVoor een aantal jeugdleden van de Zoetermeerse waterpolovereniging SG WZC werd het kijken van de WK waterpolofinale nog spannender. Ze werden rondom de wedstrijd gevolgd door een cameraploeg van het Jeugdjournaal. 

Het Zoetermeerse clubhuis in De Veur werd in een dag omgetoverd tot een oranje arena, met Amerikaanse- en Nederlandse vlaggen, slingers en ballonnen. Voorafgaand aan het duel werd eerst Amerikaans gegeten. Friet en burgers. Daarna konden de oranjefans geschminkt worden en werd het langzaam tijd voor de finale. Ondertussen deed het Jeugdjournaal interviews met de jeugdleden. De wedstrijd begon goed, Nederland miste in het laatste kwart een paar cruciale kansen. Helaas waren de Amerikaanse vrouwen net wat sterker en slimmer dan het Nederlandse team. Met het kleinst mogelijke verschil versloegen ze de Nederlandse dames met 5-4. Zilver met een gouden randje voor het team van Arno Havenga. 

Het was een prachtig WK met mooie wedstrijden van het Nederlandse team. Voor SG WZC een prima inspiratie voor het nieuwe seizoen dat zelf op zaterdag 22 augustus met een spectaculaire Kick Off Dag het seizoen start. De uitzending van het Jeugdjournaal kun u hier terugkijken. Een extra reportage staat hier. Voor een fotoverslag van Olaf Otten kijkt u hier.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-