dames 1 terug bij Birds 2e plaats Ostrava

Dames 1 weer terug bij Birds

Voor vele sporten is de zomervakantie een rustmoment. Opladen voor deel twee van de competitie of een geheel nieuw seizoen. Bij de Zoetermeerse Honk- en Softbal Vereniging Birds is het juist dan het moment voor alle toernooien, Nationaal en Internationaal. Even geen competitieverplichtingen, dus vrij om op reis te gaan en overal in de wereld mee te doen aan prachtige uitdagingen.

Voor een flink aantal jeugdige speelsters van Birds begon het avontuur op 13 en 14 juni, nog in Nederland, toen zij hun eerste grote uitdaging aangingen, namelijk mee doen aan het N.K. Little League Softbal in Hoofddorp. De Little League is een Amerikaanse sportorganisatie die sinds 1939 over de hele wereld honkbal- en softbaltoernooien voor jeugd organiseert.

Naast de reguliere competitie wordt door de KNBSB het Little League programma aangeboden. Zo kunnen speelsters dus extra trainen en spelen door mee te doen aan dit regionaal programma. Een flink aantal speelsters van ZBSV Birds wilden dat wel en werden geselecteerd voor dit programma, in 3 verschillende leeftijdscategorieën. Er was een team voor 11-12 jarigen, een team met 13-14 jarigen en als oudste een team voor 15-16 jarigen.

foto seniors 2015 NKOnder leiding van Stichting Topsoftball Zuid-Holland werd er wekelijks hard getraind, speelsters werden op scherp gezet en uiteindelijk bleek na afloop van het toernooi hoe sterk Zuid-Holland was. Ieder team werd Nederlands Kampioen Little League!

Vreugde en blijdschap bij alle deelnemers en ouders en ook natuurlijk bij Birds! Dat betekende dat men ook nog eens in juli mee mocht doen aan de Europese kampioenschappen. Voor de twee oudere teams was dit in Italië en voor het jongste team was het in Polen!

De eersten die op reis gingen was het vlaggenschip van Birds Softbal. Dames 1, bestaande uit 15 speelsters en 3 coaches. Van 8-12 juli speelden zij voor het eerst mee op een internationaal toernooi van formaat, het 1e ESF Super CUP Junior Women, voor speelsters tot 19 jaar. De reis ging naar Ostrava in het uiterste noorden van Tsjechië. Het team won tot aan de finale iedere wedstrijd. Helaas was in de finale Tsjechië iets beter. Het Birds Dames 1 team behaalde een prachtig resultaat, een fantastische 2e plaats.

Birds speelster Noa Armirotto werd uitgeroepen tot MVP van het toernooi. Bij terugkomst werd het team uitgebreid gefeliciteerd door het bestuur met hun prestatie. Een topprestatie voor dit zeer jonge team.

Na hun terugkeer vertrokken de twee jeugd softbalteams, die Nederlands Kampioen Little League waren geworden, voor hun strijd om de Europese titel. Zij vertrokken op 13 juli naar Saronno en Bollate in Italië. Het schema gaf aan dat de twee teams moesten spelen tegen teams uit Italië, Tsjechië en Polen. Het werd een toptoernooi. Beide teams speelden fantastische wedstrijden.

De Seniors, speelsters van 14-16 jaar, waaronder Birdspeelsters Julie Winkel, Keedy Florentina, Pascalle Toet, Lisa Hop, Fleur Bos, Britt Amersfoort en Kelsey Schippers, hadden het zwaar tegen Italië en Tsjechië en konden net niet de finale behalen. Zij gingen uiteindelijk met een prachtige bronzen medaille naar huis. Voor de Juniors, speelsters van 13-14 jaar, waaronder Keedyen Basilia en Chayella Glerum, was het nog spannender, want zij behaalden wel de finale. Na een spannende strijd tegen Tsjechië werd de finale zelfs gewonnen! Wat een feest en wat een mooi vervolg had dit voor het team, want met dit Europees Kampioenschap verdienden zij een reis naar de World Series Little League, USA, later in de maand. Daar zou men Europe & Africa vertegenwoordigen.

Het volgende team, de Littles, jonge speelsters van 12-13 jaar, waaronder coach Hillery Rumnit en de Birdsjonkies Renske Catsburg, Melissa Hoeverts en Amidalia Bouwman, vertrokken op 24 juli naar Kutno in Polen. Voor hen werd het EK in het plaatselijke Amerikaanse Baseball stadium gehouden. Een ervaring om nooit meer te vergeten voor deze talenten. Zij speelden o.a. tegen Italië, Tsjechië, Uganda en Polen. Ook bij hen werden er gewonnen en verloren. De finale werd helaas niet behaald, maar een mooie 3e plaats op dit sterke toernooi is voor deze jonge speelsters een prachtig resultaat.

Birds Little League meiden 2015 chayella en Keedyen als europees kampione Little League 2015
Birds Little League meiden Keedyen en Chayella

De laatste reis was weer voor de Juniors, want zij mochten naar de USA! Op 31 juli vertrokken zij naar Kirkland, Washington, USA. Dat is nog eens een reis over de wereld. De World Series Juniors werden gehouden in Everest Park, Kirkland. De meeste speelsters dromen van softballen in de USA en zullen deelname aan een World Serie misschien maar één keer in hun softballeven meemaken, dus dit was een droom die uitkwam.

Nadat iedereen was bijgekomen de volgende dag, werd er op 2 augustus begonnen met het toernooi. Het was een moeizame start, maar dat was te verwachten, aangezien er vele indrukken werden opgedaan.

Verder in de week werden er goede wedstrijden gespeeld en gewonnen en kwam het team zelfs tot in de kwart finales. Helaas verloren ze van de latere kampioen en konden alleen nog de troostfinales behalen. Uiteindelijke behaalde het team een prachtige 6e plaats op deze World Series 2015.

ZBSV Birds is trots op alle speelsters en coaches die deze softbalreizen mee hebben gemaakt. Het tweede deel van de competitie is alweer gestart en de reguliere teams zullen met een bijzondere speelervaring aan de slag gaan.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-