DSO hoofdveldAfgelopen weekend is de eerste ronde van de KNVB beker voor amateurs gespeeld.

DSO is ingedeeld in Groep 1   1-06 in deze poule komen ze uit tegen BVCB, Foreholte en TOGB.

Afgelopen zaterdag was TOGB de eerste tegenstander op Sportpark Bentwoud. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijk spel. De andere wedstrijd uit deze poule tussen BVCB en Foreholte eindigde in 1-4 voor de bezoekers uit Voorhout. A.s. Dinsdag speelt DSO uit bij Foreholte en Zaterdag de uitwedstrijd bij BVCB. Alleen de poule winnaar gaat door in het bekertoernooi.

In Groep 2 07 van de KNVB beker voor amateurs zijn bijna alle Zoetermeerse clubs aan elkaar verbonden. Deze poule bestaat uit DWO, SV Oosterheem, FC Zoetermeer en de club uit de buurtgemeente Stompwijk 92. Ook in deze poule zijn het afgelopen weekend de eerste wedstrijden gespeeld. De Zoetermeerse derby tussen sv Oosterheem (zat) en FC Zoetermeer werd een prooi voor de bezoekers. Sv Oosterheem stond na een half uur met 1-0 voor door een doelpunt van Timothy van Leeuwen. Daarna nam FC Zoetermeer de controle over en won met 1-5.

DWO had een moeilijke middag in het westepark. De eerste helft speelde de ploeg van trainer Sascha Tuit een goede wedstrijd en kwam na 20 min op een 1-0 voorsprong. Dit was echter van korte duur van een minuut later lag de gelijkmaker al in het doel na een verdedigings fout. In de tweede helft zakte het spel van DWO wat weg en werd Stompwijk 92 sterker de resultaat was al in de 48e min te zien. Toen Martijn Droog een afgeslagen aanval alsnog snoeihard inschoot (1-2). Daarna liepen de gasten uit Stompwijk uit naar een 1-4 voorsprong. In de blessuretijd zorgde DWO door een afstand schot de eindstand op 2-4.

In deze poule worden dinsdagavond gespeeld FC Zoetermeer-DWO en Stompwijk 92 Sv Oosterheem. Zaterdag volgt dan nog DWO-Sv Oosterheem en zondag Stompwijk 92-FC Zoetermeer.