20150824 60579

Wethouder Mariëtte van Leeuwen verklaart samen met Morris, 2 jaar, het zwembad voor geopend!

Stichting Swim & Smile heeft vanaf deze week het beheer van de gemeentelijke zwembaden en het invullen van het zwemprogramma op zich genomen. De nieuwe stichting is een samenwerking van zwemvereniging WVZ en zwemschool het Zweminstituut Zoetermeer B.V. en combineert top- en breedtesport met leszwemmen.

Marcel Thijsse, voorzitter van het bestuur van stichting Swim & Smile, vertelt enthousiast over de nieuwe stichting: “Het unieke is dat wij commercieel leszwemmen combineren met verenigingszwemmen, zo kunnen we nog meer activiteiten aanbieden! Ook bijzondere doelgroepen, zoals bijvoorbeeld kinderen uit het speciaal onderwijs kunnen hier zwemmen en veilig vertrouwd raken met water.”

Het idee voor de samenwerking ontstond al twee jaar geleden, en in die tijd is er door alle betrokkenen hard gewerkt om de nieuwe stichting te realiseren. Sport, veiligheid en plezier zijn de drie pijlers van de stichting die maandagmiddag in het diepe werd losgelaten, aldus de voorzitter.

20150824 60573 20150824 60590

 

20150824 60583Mariëtte van Leeuwen, wethouder Sport, verrichtte de officiële openingshandeling, samen met Morris, 2 jaar en één van de jongste leden van de stichting. Mariëtte: ”Het zwemmen in Zoetermeer heeft mij weleens hoofdbrekens bezorgd, we wilden vanuit de gemeente niet steeds blijven bezuinigen, maar moesten de organisatie van het zwemmen wel oplossen. Hier hebben we weer eens gemerkt dat de beste ideeën vaak vanuit de betrokkenen zelf komen, zoals deze unieke stichting! In de afgelopen tijd is hier hard aan gwerkt en werden wij als gemeente steeds enthousiaster over de mogelijkheden. Nu Stichting Swim & Smile officieel van start gaat, maak ik me geen zorgen meer over de zwemtoekomst van Zoetermeer!”

Marcel Thijsse: “We willen het programma zoveel mogelijk laten aansluiten op de behoefte die er is, als er veel mensen willen banenzwemmen, dan zullen we indien mogelijk het aantal uur daarvoor uitbreiden. Er zal efficiënter gebruik worden gemaakt van het zwemwater. Zo kan het zijn dat het zwembad gelijktijdig gebruikt wordt door diplomazwemmers en topsporters. Het brede palet aan doelgroep- en recreatieactiviteiten blijft gewoon bestaan. Nog steeds is er banenzwemmen, OuderKindzwemmen, Zwangerschapszwemmen, AquaVaria, Trimzwemmen, AquaVitaal, AquaJoggen en AquaRobics.”

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

Video: Roy Wolters, Wolters Producties

-advertenties-

-goede doel-