DSC02425

F1-phoenixKorfbal - Op zaterdag 17 februari mochten de F1 van Phoenix de welverdiende kampioenswedstrijd spelen tegen VEO. De Zoetermeerse toppers waren toch wel een beetje zenuwachtig. Diane (coach) en Erwin hadden een mooi spandoek gemaakt en de supporters hadden toeters bij zich.

Meteen nam Phoenix een 1-0 voorsprong, daarna duurde het even voordat ze de score verder uitbouwden. Alle supporters, ouders, opa's en oma's, familie en vrienden hadden er het volste vertrouwen in dat ze kampioen zouden worden. Zij waren er allemaal bij om deze toppers aan te moedigen.

De F1 was de hele wedstrijd de betere ploeg en de ruststand was 4-0. In de tweede helft was de spanning eraf bij de jonge korfballers en was goed te zien dat deze ploeg echt als een team kan spelen en daardoor heel veel kansen kreeg. De einduitslag was dan ook 9-1.

Eindelijk konden ze het kampioenschap vieren. Ongeslagen kampioen worden is het grote bewijs dat de F1 dit zaalseizoen heeft laten zien hoe goed ze al kunnen korfballen. De kinderen en coaches kregen van Nicolette Jansen namens het bestuur hele mooie medailles, een paashaas en niet te vergeten een stuk taart.

De F1 heeft nog 1 wedstrijd in de zaal en daarna kunnen ze zich weer laten zien op het veld, met inmiddels een goede reputatie. De supporters hebben het feestje natuurlijk meegevierd.

De kampioenen:

Anouk Boutens
Dionne Bruijn
Imme van den Akker
Maya Biere
Niels van der Meer
Sidney van Leeuwen

-advertenties-

-goede doel-