Waterpolo - Door in het rechtstreekse duel met  OZV 1 de volle winst te pakken, heeft het waterpoloteam SG WZC 1 een goede stap gezet richting een topklassering in de 3e klasse A.

In thuisbad De Veur werd de club uit Oudewater met 10-7 verslagen. De basis voor de overwinning werd in het eerste bedrijf al gerealiseerd. Aanvoerder Robin Grunefeld wist na 12 seconden de bal achter de Oudewaterse goalie te krijgen en wees zijn ploeg daarmee de goede richting op. Via scores van Jermaine Gras uit een man meer situatie en een benutte strafworp door Laurence van Drongelen leidde de formatie uit Zoetermeer na 3 minuten riant met 3-0.  

OZV deed via een man meer iets terug: 3-1. In het tweede part werd de voorsprong via twee doelpunten van Casper Kreffer vergroot naar 5-2. Het derde part liet opnieuw een groot overwicht zien van de thuisploeg. Door twee overtal situaties goed af te maken en een prachtige tegenaanval over drie schijven die prima afgerond werd door Jelmer Kooij werd de 8-3 op de borden gezet.

SGWZCpolomannen

De laatste periode werd gekenmerkt door te slordig en rommelig spel. Ivo Verlinden scoorde uit een goede contra en Laurence van Drongelen benutte zijn tweede strafworp, toch wisten de gasten vier keer gebruik te maken van de fouten van de gastheren, met de 10-7 als eindstand. Trainer en coach Cees Loendersloot was niettemin een tevreden man na afloop: "Een van onze betere wedstrijden en een hele verbetering ten opzichte van de schamele vertoning tegen Zian. De ploeg was er op gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten en de eerste thuiswedstrijd in 2013  winnend af te sluiten. We hebben dominant gespeeld en OZV af en toe overklast, jammer van de slordige eindfase: teveel met het hart en te weinig met het hoofd gespeeld. Leermomentje in het leerproces van de ploeg dat minstens zo belangrijk is als de manier waarop we speelden. Hier kunnen we mee verder dit seizoen."

SG WZC 1 gaat komende week proberen de ongeslagen status in 2013 te handhaven in de uitwedstrijd tegen PZ&PC 1, uit Pijnacker. Thuis werd er nipt en onverdiend verloren met 10-11 dus het beloofd een spannende pot te worden in zwembad De Viergang in Pijnacker.

 

Lees meer sportnieuws

-advertenties-

-goede doel-