casper

Casper Kreffer bekroont uitstekend spel met 2 doelpunten tegen OZV 1, Fotograaf: Olaf Otten

 

Door de 7-6 thuisoverwinning op naaste concurrent OZV 1 hebben de heren van SG WZC 1 een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap in de 3e klas A Bond.

Uiteindelijk kwam de zege nog moeizaam tot stand, hoewel in de aanvangsfase van de wedstrijd daar eigenlijk niets op wees. Na de 1-0 in de eerste de beste aanval van de thuisploeg door midvoor Jermaine Gras had de thuisploeg de touwtjes goed in handen. Via Robin Grunefeld – man meer – en de strafworp benut door Guido Slegtenhorst, nadat in eerste instantie Laurence van Drongelen gemist had maar volgens de arbitrage daarbij gehinderd werd, hetgeen een speler van OZV een rode kaart opleverde, scoorde de prima spelende Casper Kreffer de 4-1.

Het tweede part bood de Zoetermeerders ruime mogelijkheden en honderd procent kansen om de score uit te bouwen naar pakweg 7, 8-1. Die kadootjes werden echter allemaal niet uitgepakt: OZV 1 werd in de wedstrijd geholpen en kwam terug tot 4-3. Opnieuw wist Casper Kreffer de stand een beter aanzien te geven: 5-3.

In de derde periode werd het vervolgens ook in de aanvalsopbouw slordig, zodat er weinig kansen gecreëerd werden. Een handigheidje op de midvoorplek van Maurits Snel zorgde nog wel voor de 6-3, waarna OZV ook nog wist te scoren: 6-4.

In het laatste bedrijf bleef het lang zonder scores: via de man meer na de time out werkte Laurence van Drongelen op aangeven van Guido Slegtenhorst – identiek aan de vorige wedstrijd tegen Alkemade 1 – de bal achter de OZV goalie: 7-4.

Door een overtal kwamen de Oudewaterse poloërs terug tot 7-5. Vervolgens miste Robin Grunefeld de strafworp, waarna opnieuw een uitsluiting bij de thuisploeg de gasten de 7-6 opleverden. Voor beide doelen speelde in de laatste twee minuten zich diverse kansrijke taferelen af, die echter geen van alle nog scores opleverden, eindstand derhalve 7-6.

Coach Cees Loendersloot was met zijn ploeg blij met de drie punten, echter minder tevreden over de manier waarop. "Qua mogelijkheden en spelniveau moet je gezien de eerste helft van de wedstrijd dit met 12-4 winnen of zo. We gooien de wedstrijd echter niet in het slot en geven de tegenstander de illusie dat er aan het eind nog iets te halen valt, dat is jammer, zeker ook voor het talrijke publiek.

Die drie punten zijn echter in de knip en daar was het uiteindelijk om begonnen en ik moet de ploeg toch een compliment maken voor de strijd die geleverd is, daarin hebben we niet verzaakt en daardoor zijn we ook moeilijk te verslaan: als team een belangrijke kwaliteit."

OZV is door de nederlaag vrijwel kansloos voor de titel. De enige overgebleven nummer 2 PZ&PC 1 is dat nog wel.

Komende week gaat SG WZC 1 (thuis werd in oktober met 17-14 gewonnen) op bezoek in Pijnacker.

Doelpunten: Casper Kreffer 2x, Jermaine Gras, Laurence van Drongelen, Robin Grunefeld, Guido Slegtenhorst en Maurits Snel allen 1x.

Zaterdag 15 februari speelt SG WZC 1 in zwembad De Viergang in Pijnacker tegen PZ&PC 1: om 17.45 uur klinkt het eerste fluitsignaal.

 

-advertenties-

-goede doel-