DSC 4499

Korfbal - In de goed gevulde sporthal De Veur in Zoetermeer trad zaterdag 18 januari Meervogels weer aan met Tosca Breeschoten in de basis. Vorige week moest zij met een blessure nog aan de kant blijven maar de ervaren speelster was op tijd hersteld. Meervogels dicteerde vooral in de beginfase en liep vrij soepel uit naar een 4-1 voorsprong door onder twee treffers van Lars Ottenvanger en Dennis Gaemers.  Kinderdijk, de enige ploeg waar Meervogels  in de heenronde nog puntenverlies tegen leed, haakte echter aan en zo stond het halverwege de 1e helft via tussenstanden van 6-4 en 8-7 toch 9-9.

De ploeg uit Zoetermeer raakte echter niet in paniek en wist vlak voor rust de voorsprong weer te heroveren (14-12) waarvan Tjalle van Zoelen 4 treffers voor zijn rekening nam.  De voorsprong had nog groter kunnen zijn maar in de laatste seconde werd een strafworp gemist.

In de 2e helft was er 1 ploeg die domineerde en dat was de thuisploeg. Kinderdijk haakte nog 1 x aan bij 14-13 maar daarna was het verzet gebroken.

DSC 4506 DSC 4573

Door enthousiast, snel en soms prachtig combinatiespel werd de verdediging van Kinderdijk keer op keer uitgespeeld. Door treffers van Eline van Lomwel, Mike Roos en Lars Ottenvanger liep Meervogels overtuigend uit naar 20-15.

In de slotfase werd het talrijke publiek nog getrakteerd op een aantal prachtig uitgespeelde aanvallen waarbij ook Tosca Breeschoten en Monique Obdeijnde korf vonden. De doelpuntenmachine stokte uiteindelijk bij 26-19.

Door het verlies van concurrent RWA is het verschil opgelopen tot 4 punten in het voordeel van de Zoetermeerders. De ploeg van Aad van Rijthoven is echter wel gewaarschuwd want komende zaterdag wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen het al eerder genoemde KOAG.

De wedstrijd begint om 21.00 in sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 1 februari tegen Vriendenschaar.