slotIn 2014 deden de Zoetermeerders Mike Bruce en Richard Bosch voor het eerst mee met de Roparun. Na de ervaringen in 2014 staan zij straks op 23 mei 2015 weer in Parijs aan de start van de Roparun.

Mike en Richard doen, allebei als loper, mee met Team Melius. Dit team doet in 2015 voor de 15e keer mee en heeft zijn oorsprong in Barendrecht.

De Roparun is een estafetteloop in het Pinksterweekend van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij in teamverband een sportieve prestatie wordt geleverd om op die manier geld op te halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. De Roparun (ook wel een avontuur voor het leven) heeft niet voor niets het motto “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal 8 lopers. Iedere loper loopt gemiddeld 65 kilometer oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

MikeMike en Richard zijn zeer sportief en lopen zeer regelmatig hard. Met de Roparun kunnen ze hun hobby hardlopen combineren met het inzamelen van geld voor het goede doel. Hiervoor is al een lange voorbereiding aan de gang.

Team Melius is natuurlijk continue op zoek naar sponsors en mogelijkheden om het doel zoveel mogelijk geld op te halen te realiseren. Team Melius heeft bijvoorbeeld in december 2014 een spinningmarathon gehouden waarmee bijna € 5.000,00 is opgehaald. Elk Roparunteam verkoopt minimaal 1000 loten voor € 2,50 per stuk waarmee 660 prijzen kunnen worden gewonnen o.a. een Mercedes.

Het team kan ook GRATIS worden gesponsord via www.sponsorkliks.com . Vele grote webwinkels zoals bol.com zijn hierbij aangesloten. De koper betaalt niets extra’s en is gewoon de reguliere prijs verschuldigd. Van elke online aankoop via sponsorkliks en het selecteren Stichting Team Melius ontvangt Team Melius een kleine commissie. Alle kleine beetjes helpen.

Tot aan de Roparun 2015 wil Team Melius meer initiatieven ondernemen om geld op te halen. Donaties en ideeën zijn altijd welkom! Neem hiervoor contact op via de facebookpagina www.facebook.com/TeamMelius en/of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-