20150118-39127In een sfeervolle Cor van Zijphal stond Enjoy & Deploy/Taverzo voor de lastige opgave een goed resultaat neer te zetten tegen de Poolse landskampioen Olimpia Unia Grudziadz. Met twee top-100-spelers in de gelederen was dit team torenhoog favoriet. Dit bleek uiteindelijk ook een terechte inschatting: de Olimpia Unia Grudziadz won met 3-0 in de kwartfinale om de ETTU cup.

20150118-39158De eerste partij tussen Benedek Olah en Sheng Sheng Huang was een spannende partij. Huang won weliswaar met 3-1, maar de vierde game ging maar nipt met 12-10 naar de Taiwanees. Huang wist in de rally's telkens een extra bal op een onverwachte plek terug te spelen. Olah wist af en toe een goede eerste bal te spelen, maar Huang kwam daar even vaak hard overheen.

De tweede partij tussen Rajko Gommers en de Chinese verdediger Yang Wang ging eenvoudig naar Wang. Gommers kreeg geen enkele vat op de effectvolle kapballen van de Chinees of diens snelle forehand overspins. Het was nu aan Trinko Keen om in elk geval nog een vierde partij af te dwingen.

Zijn jonge tegenstander Patryk Zatowka was niet onder de indruk en speelde zeer solide. Met name in de lange rally's wist hij met sterk verdedigende ballen het Keen moeilijk te maken. De eerste twee games boden kansen voor Keen, maar hij wist ze niet te verzilveren: met 12-14 en 11-13 gingen de games naar Zatowka. In de derde game speelde Keen iets minder onstuimig en pakt hij al snel een grote voorsprong. Ook nu kon hij die niet vasthouden. De Pool kwam stap voor stap dichterbij en pakte de game met 12-10. Over en uit dus wat betreft deze eerste confrontatie.

Komend weekend is de return in Grudziadz. Daar kunnen de Zoetermeerders weer beschikken over hun kopman Kang Donghoon. Desondanks is er vrijwel geen hoop op een stunt. Dan zou een 3-0 overwinning nodig zijn met ten hoogste één tegengame. Gezien de krachtsverhoudingen vandaag is dat niet realistisch.

 

20150118-39134 20150118-39156

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-