WEB Zaalvoetbal Veur Rob Verbunt DSF8828

De Sevenstar teams in tenues, gesponsord door De Goede Woning en Vidomes.

Middels de vereniging Sevenstars Zoetermeer maken maar liefst 120 jongeren onder leiding van een WEB Zaalvoetbal Veur Rob Verbunt DSF8823officiële KNVB scheidsrechter kennis met zaalvoetbal in competitieverband. De teams, in de categorieën U15 en U19, worden samengesteld door vakleerkrachten van Pleysier college, Picasso Lyceum en ONC Clauslaan en door jongerenwerkers van MOOI en JONG voor de wijken Buytenwegh, Palenstein, Seghwaert, Meerzicht en Oosterheem.

Leerzaam

Projectleider Jean-Louis Da Costa Gomez, combinatiefunctionaris sport, jongeren van de gemeente Zoetermeer over de competitie: “De competitie zorgt bij jeugd voor kennismaking met de sport. Ze leren te spelen in teamverband, elkaar te respecteren en de organisatie waarvoor zij uitkomen op een correcte manier te vertegenwoordigen. Tegelijkertijd werkt de competitie als werving voor vereniging Sevenstars en de voetbalbond KNVB.” De gemeente levert een bijdrage aan de huur van de sporthallen (De Veur en De Oosterpoort) en de inzet van Jean-Louis. De spelers betalen zelf de contributie voor hun spel.

Hoge lat

Alle wedstrijden worden gespeeld met de juiste veld-afmetingen en binnen de exacte speeltijd. Sevenstars zorgt voor de coördinatie op locatie. Een stagiaire Sport en Bewegen van het ID College verzorgt de uitslagen en fotoreportages op www.sevenstars-zoetermeer.nl. “De hoge lat en professionaliteit stimuleren enorm. De teams spelen op een steeds beter niveau. In volledig tenue. Elke week worden er twee wedstrijden gespeeld, maar het liefst spelen alle deelnemers wekelijks een wedstrijd. Jeugd van U19 coachen vaak de jeugd van U15.” Om de skills buiten de competitie te trainen verzorgt de combinatiefunctionaris, voetbal-clinics op scholen en met de partners in de wijken.

NK

“Volgend jaar mikken we op deelname van meer teams en doen we mee met de ‘Best of the best competitie west 2’: Dit houdt in de er een selectie team gemaakt wordt met de beste spelers van de competities die Zoetermeer mogen vertegenwoordigen. Die spelen dan tegen de beste van Rotterdam, Leidschenveen en Den Haag.” De winnende teams van de huidige Zoetermeerse competitie zullen meedoen aan het Nationale Kampioenschap tegen de winnaars van andere deelnemende steden zoals Groningen, Rotterdam, Den Haag, Heerenveen enz.

Meer weten? Deelnemen? Stuur een mail naar Early Leyting (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Patrick van der Want (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Foto's: Rob Verbunt

-advertenties-

-goede doel-