gele band 9-7-2014 bew

Woensdag 9 juli hebben alle deelnemers de examens ANDI-DO met goed resultaat afgerond. De examens waren zwaar omdat de deelnemers niet alleen fysiek, maar ook mentaal en verbaal hun kennis moesten laten zien. Bovendien zijn de examens ANDI-DO geen momentopname. Hoewel officieel 2 en 9 juli tot de examendagen worden gerekend, weten de leerlingen, dat ze ook de maand ervoor al elke week worden beoordeeld. Tevens wordt hun algehele ontwikkeling op elk te beoordelen gebied gedurende het gehele jaar gemonitord. Waar nodig worden en zijn zelfs extra (één op één) lessen gegeven.

Alle deelnemers hebben voor hun graad de benodigde ontwikkeling op elk gebied kunnen laten zien. De leerlingen zijn o.a. getoetst op het volgende:

•           Sociaal-emotionele ontwikkeling (o.a. opkomen voor jezelf, stemgebruik, lichaamstaal, samenwerken, aankijken, weerbaarheid, stop-pesten-protocol).

•           Mentaal (o.a. focus, tegen (groeps-)druk kunnen, doorzetten, weerbaarheid, ontspannen, emotioneel bewustzijn, omzetten negativiteit in positiviteit).

•           Fysiek (o.a. conditie, kracht, doorzettingsvermogen, stevig staan, ademhalen, ontspannen, zelfverdediging en weerbaarheid (waartoe ontwijken, afweren, bevrijdingen en valbreken behoren), lichaamsbewustzijn, stop-pesten-protocol)

•           Overige (o.a. inzet, aanwezigheid, algeheel gedrag, ontwikkeling op gebied van motoriek, opgedane kennis en intelligentie, samenwerking linker en rechter hersenhelft, positiviteit, Rots en Water principe, plezier in bewegen en ANDI-DO)

ANDI-DO kenmerkt zich door kleine groepen met veel persoonlijke aandacht. Daardoor zijn er niet veel leerlingen die examen hebben gedaan, maar betekent het behalen van een examen wel een grote vooruitgang op veel gebieden.

De leerlingen die de gele band hebben behaald zijn:

Caitlin Angevaare, Dennis Broekhuisen, Dylan Kuijpers, Leanne Scheen, Milan Bouma en Sven Baggerman.

Met het behalen van deze band hebben zij aangetoond, de basisbeginselen onder de knie te hebben, maar ook zich op alle toetsgebieden erg te hebben ontwikkeld.

oranje band 9-7-2014De leerlingen die de oranje band hebben behaald zijn:

Koen van Uffelen, Mark Poots, Nick Poots, Ryan Kavehzadeh, Ryan Peereboom, Sebbe Fristedt en Tommy Dobos

Met het behalen van deze band zijn zij geen beginners meer, maar hebben ze de basis al goed onder de knie en is hun kennis en kunde t.o.v. de gele band erg uitgebreid.

Na het afronden van de examens, hebben alle deelnemers een nieuwe band ontvangen van ANDI-DO, die meteen om werd gebonden door hoofdtrainer Andras Dobos.

-advertenties-

-goede doel-