vierdaagse dinsdag 1

Alle 171 wandelaars van Sportief Wandelgroep Zoetermeer verschenen dinsdagochtend vroeg aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse. En vroeg was het! Om 4.00 uur 's-morgens je bed uit om de bus te halen van 5.10 uur die je naar de wedren in Nijmegen zal brengen. Vanuit Nijmegen startten de wandelaars om 6.15 uur richting Waalbrug en daarna door naar Lent.

vierdaagse dinsdag 2De eerste kilometers zijn veel wandelaars nog wat nerveus en gespannen, wordt het warm of niet, gaat het regenen of blijft het droog. Nu het was perfect wandelweer en gaandeweg kwam de sfeer er steeds meer in! Onderweg komt het wandellegioen traditiegetrouw veel gezelligheid tegen: veel bandjes en veel Andre Hazes die uit de speakers knalde. Gezelligheid troef!

De Zoetermeerse wandelgroep valt altijd lekker op door de groene polo’s die iedereen draagt, dit zorgt ook voor leuke opmerkingen uit het publiek: “Bestaat Zoetermeer alleen uit wandelaars?”

Het zwaarste stuk uit de route lag de eerste dag bij Oosterhout, met door de polder lange rechte paden en af en toe een stukje bos, maar dat hoort erbij. Vanuit Oosterhout wordt via Lent weer terug gewandeld richting Nijmegen en wandel je zo over de Waalbrug Nijmegen weer binnen. De laatste meters wordt iedereen toegejuicht door rijen druk publiek: hup Zoetermeer, weer Zoetermeer, hoeveel komen er nog en diverse andere kreten. Alle Zoetermeerders hebben de finish gehaald en konden hun startkaart voor dag 2 ophalen.

-advertenties-

-goede doel-