swz vierdaagseDon Braad de oprichter en trainer van de Sportief Wandelgroep Zoetermeer heeft het weer voor elkaar gekregen. Voor het dertiende jaar heeft hij de wandelaars uit Zoetermeer samen met zijn trainers, klaargestoomd voor de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar doen er meer dan 170 Zoetermeerse wandelaars mee aan het evenement dat dinsdag 21 juli van start zal gaan. Vanaf 1 april zijn ze begonnen met doordeweekse intervaltrainingen in het Westerpark en het Buytenpark en zaterdags de lange tochten variërend van 25 tot 42 kilometer en somms zelfs 50 km in de omgeving van Zoetermeer. De groep heeft in de afgelopen maanden in Nederland en het buitenland zeer veel reclame gemaakt voor Zoetermeer, aangezien zij overal herkenbaar waren aan de kleding gesponsord door Snowworld, Ambiance Zonwering Tetteroo, Herwijnen Walking en Outdoor, ZDS, Ultimate, ResKin XL, Starshoe, en Floravontuur Promotie Zoetermeer. De groene polo’s vielen overal op.

Ook tijdens de Vierdaagse in Nijmegen zullen zij deze groene polo’s dragen zodat ze goed herkenbaar zijn. De groep gaat met frisse moed beginnen aan de 99ste Vierdaagse van Nijmegen. Alle wandelaars die hebben deelgenomen aan de opstapcursus hebben ongeveer 500 kilometer getraind.

Afgelopen maandag bedankten de wandelaars van Sportief Wandelgroep Zoetermeer hun sponsors bij de jaarlijkse sponsoravond.

-advertenties-

-goede doel-