The Dutch Dragons pakken 3e prijsThe Dutch Dragons (op de voorgrond, witte boot) strijdend tegen Ollsieler Düvels

                                                                  

Drakenbootvereniging The Dutch Dragons heeft afgelopen zaterdag punten verdiend in de Duitse competitie (250m sprintafstand) en nam de derde prijs in de categorie wedstrijdteams mee naar huis.

Afgelopen zaterdag is een crew van 22 Dutchies plus support vroeg opgestaan om vervolgens 3 uur te rijden naar de noordelijke havenstad Emden in Duitsland. En dat bleek de lange reis meer dan waard (o.a. een prijs voor het team dat de langste reisafstand had). Na 3 overtuigend gewonnen voorronden (250m), wisten de Zoetermeerders zich te plaatsen als 3e in de zgn. Koningsklasse. De finale was spannend maar op slechts 16/100e van een seconde moesten de Dutchies het zilver afstaan aan Ollsieler Düvels, een team dat deels bestond uit een aantal Duitse Nationals en zich tevreden stellen met de 3e plaats. De 1e prijs ging naar Sporting Dragons, een plaatselijk sportschoolteam, dat verdiend won met een halve bootlengte voor de nummers 2 en 3.

Om de mooie dag af te sluiten in ‘Dutchie-style’ hebben de Nederlandse dragonboatracers het enthousiaste, massaal toegestroomde publiek en Nederlandse fans bedankt met een korte startdemo waarbij de omgekeerde peddels voor een letterlijk spetterend spektakel zorgde. Ook dat werd met veel gejuich en applaus ontvangen.

“Dit was voor ons de eerste keer dat we in Emden hebben gevaren. De aanwezige teams maar ook het Duitse publiek lieten zich zeer complimenteus uit over die Holländer, en dat terwijl wij juist naar de Duitse teams kijken ter inspiratie en verbetering van onze kracht en techniek. In ieder geval smaakt de Duitse competitie naar meer!”, aldus Arjo van Tienhoven, coach/trainer bij The Dutch Dragons.

Met deze derde plaats weet The Dutch Dragons zich te handhaven in de top 10 van de tweede Liga van de Duitse drakenbootcompetitie, op 29 augustus wordt er weer een gooi gedaan naar punten voor deze competitie, maar dan in Essen.

Meer weten over drakenbootracen? Kijk op www.thedutchdragons.nl of volg hen op Facebook.

Wil je een keer meetrainen om deze bijzondere sport te ervaren? 26 augustus a.s. start de cursus Start to Paddle! Kijk op www.starttopaddle.nl voor alle info.

Fotograaf: Dennis Vaneman

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-