De 99 Nijmeegse vierdaagse staat op het punt van beginnen. Henk Noordover, 67 jaar gaat voor de 36ste keer van start. Elke dag geeft hij een update en verteld wat hij meegemaakt heeft bij het grootste wandelevenement van Nederland.

 

Een dag voor de start

Van onze tijdelijke reporter Henk Noordover.

Een groot gedeelte van de sportief Wandelgroep Zoetermeer heeft zich al aangemeld, in totaal zijn er 192 deelnemers uit onze stad. Het was erg druk bij de inschrijving en Henk en zijn kleindochter Naomi hadden verschillende inschrijfformulieren gekregen. “Mijn kleindochter had geen formulier met een barcode en daardoor zijn we verschillende inschrijftafels af geweest.”

Inmiddels zijn alle Zoetermeerders ingeschreven. Helaas zijn er al twee uitgevallen. De ene loper heeft ernstig last van haar meniscus en mag niet lopen. Henk weet echter niet waarom de andere deelnemer is uitgevallen. Voor deze deelnemers is het erg jammer dat zij niet van start kunnen na al die voorbereidingen, een grote teleurstelling.

 

swz vierdaagse

Morgenochtend om 04.00 zullen de eerste van de 190 Zoetermeerse deelnemers van start gaan, er liggen immers 50 kilometers te wachten. De 40 kilometer gaan in twee groepen van start, de eerste om 05.00 uur en de ander om 06.00.

Om zeven uur gaat Henk met zijn kleindochter van start. Zij lopen de kortste afstand van 30 kilometer, voor kinderen vanaf 12 jaar en lopers vanaf 60 jaar. Henk (67 jaar) heeft er dit jaar voor gekozen om met Naomi (12 jaar) samen te lopen. Voor Henk is het zijn 36ste Nijmeegse.

De temperatuur om te lopen zal morgen zeer waarschijnlijk goed zijn. Wel is er risico op een buitje, maar daar kan een loper rekening mee houden.

45.000 lopers hebben zich ingeschreven, maar Henk weet dat niet iedereen ook aan de start zal verschijnen. De lopers gaan morgen over de Waalbrug richting Bemmel, de 50km gaat dan langs Elden en in Elst komen zij dan weer bij de rest. Dan richting Valburg en via Oosterhout terug naar Nijmegen.

 

-advertenties-

-goede doel-