DiscgolfDe gemeente start een experiment met discgolf in de stad. Dit experiment komt tot stand dankzij een burgerinitiatief. Tot en met de zomer van 2016 kan iedereen kennis maken met de sport. Daarna kijkt de gemeente of de sport blijvend een plek in Zoetermeer kan krijgen. Wethouder Mariëtte van Leeuwen en initiatiefnemer en atleet Pelle Rietveld hebben op dinsdag 21 juli de voortgang van de aanleg besproken.

Discgolf is een sport voor iedereen en het terrein is openbaar. De gemeente heeft haast gemaakt om de plannen voor de zomer af te ronden. Dit maakt mogelijk dat Zoetermeerders vanaf heden al kunnen discgolfen in het Van Tuyllpark. Wethouder Mariëtte van Leeuwen is enthousiast over het initiatief: “Ik vind het belangrijk dat iedereen aan sport kan doen. Het stimuleert ontmoetingen tussen mensen en daarnaast ben ik blij dat het nu al mogelijk is om de sport te beoefenen. Een discgolfcourse is een mooie aanvulling op het sportaanbod in Zoetermeer.”

Er zijn 18 holes aangelegd voor Discgolf in het van Tuyllpark, aan de Van der Hagenstraat. Maar het is ook mogelijk om een kortere route te lopen.

Wat is het

Discgolf is vooral bekend in Amerika en Scandinavië en wordt ook steeds populairder in Nederland. Discgolf werkt net als balgolf met holes. Van de afwerpplek, de tee, moet een speciale frisbee, de discgolfdisc, in zo weinig mogelijk worpen in de discgolfbasket worden gegooid. Het initiatief krijgt steun uit het budget van Wijk Aan Zet.

Meer informatie is te vinden op www.zoetermeerdiscgolf.nl

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-