HenkEnNaomiHenk Noordover en zijn kleindochter Naoimi werden om 04.30 uur gewekt door vrolijke klanken. Slechts 150 meter van hun logeeradres stond een orkestje te spelen voor de 50 km lopers die er al een half uur op hadden zitten. Naomi en Henk maakten van de nood een deugd en keken uit naar hun teamleden van Sportief wandelgroep Zoetermeer. Zij worden de 'groene lopers' genoemd omdat zij altijd in een groen shirt lopen en zo goed herkenbaar zijn. Voor de lopers erg plezierig dat zij een sanitaire stop en een glas drinken konden krijgen in het logeeradres van Naomi en Henk.

"Naomi en ik gingen om 06.00 uur naar de start en waren dus lekker op tijd, want de start is pas een uur later. Zo had ik mooi de tijd om voor Zoetermeer Actief te kijken hoeveel mensen er sinds gisteren hebben moeten opgeven. Dit komt om 894, wat veel is, maar ook weer niet extreem."

De eerste 12 kilometer bleven alle wandelaars op één route en konden genieten van prima wandelweer. In Mook sloegen de 30km lopers af richting Groesbeek om later weer samen te komen voor de tocht over de Zevenheuvelenweg. Voor Naomi was er een verrassing op deze befaamde weg.

"Mijn moeder en mijn broertje stonden samen met mijn oma langs de kant. Zij hadden een welkomstbord bij zich en ik kreeg meteen wat lekkers," laat Naomi weten.

De laatste 10 km was een waar feest voor de lopers. Duizenden mensen stonden langs de route om aan te moedigen en te zingen. Nog voor het warmste moment van de dag waren Henk en Naomi de heuvels al over en op weg naar de finish.

.

De dag van morgen

Morgen de laatste en volgens de ervaren lopers zeker de leukste dag. De hele dag zal in het teken staan van veel publiek en muziek. De route van morgen gaat van Nijmegen naar Overasselt. Daarna Grave-Beers-Mook-Malden en via de 'Via Gladiola' terug naar de finish. Iedereen moet wachten totdat de intocht kan beginnen. Henk weet dat hij samen met zijn wandelaars van de Sportief wandelgroep pas om 15.15 uur vertrekt voor de laatste 5 km.

Wij wensen Henk en Naomi veel plezier op hun laatste dag!

 

Foto links: Naomi links, haar opa Henk rechts en
haar broertje met de stok met teksten.

vierdaagse


Foto's gemaakt door Bianca Noordover

 

 

-advertenties-

-goede doel-