De afgelopen dagen hebben we Henk Noordover, 67 jaar en fanatiek wandelaar, gevolgd op de Nijmeegse vierdaagse. Hij liep dit jaar voor de 36ste keer mee. Dit keer samen met zijn kleindochter Naomi (12 jaar). Voor haar is het de eerste echte vierdaagse.

Samen met 190 leden van de Sportief wandelgroep Zoetermeer waren ze afgelopen maandag naar Nijmegen vertrokken. Twee wandelaars van hun team vielen nog voor de start uit door o.a. knieproblemen. Tijdens de tocht zijn er twee à drie lopers in de befaamde groene polo's uitgevallen.

Henk en Naomi moesten wachten tot ruim na 15.00 uur voordat zij met de hele groep de Via Gladiola konden betreden en met de clubvlag over de finish konden gaan. Naomi en Henk werden daar door veel familie en vrienden verwelkomd. Naomi heeft wat moeilijke momenten gehad, vooral met de warmte op de eerste dag. Toch heeft ze doorgezet en ze kan terugkijken op een zeer succesvolle vierdaagse. Henk heeft genoten van de wandelroutes die hij nog niet eerder heeft gelopen. Hij deed altijd de langere routes, maar dit jaar wilde hij graag samen met zijn kleindochter lopen. "Ik heb andere stukken gelopen dan in het verleden en dat is eigenlijk ook wel eens leuk. Maar het leukste is om te zien hoe goed Naomi het heeft gedaan.

 

HenkOverDeFinish

Op de foto: De voorhoede van de 188 lopers van de Sportief Wandelgroep Zoetermeer die de Nijmeegse vierdaagse een beetje 'groener' maakte. Met rechts de vlag dragers (rode pet) Naomi met haar opa Henk zwaaiend naar familie die ze op stond te wachten.

 

-advertenties-

-goede doel-