EDT0128-ed-1-webZondag 18 mei staan om 14:00 de twee sterkste tafeltennisteams van dit moment tegenover elkaar in de finale van de eredivisie. Tijdens de play-offs lieten een aantal ploegen zien op het juiste moment in vorm te zijn. Smash’70 uit Hattem , de nummer 3 van het reguliere deel van de competitie, begon eind maart aan haar opmars. Mede ingegeven door de individuele successen van Ewout Oostwouder. Sindsdien lijkt de ploeg het juiste ritme te pakken te hebben. Het was dan ook de enige ploeg die dit jaar Taverzo van de winst af kon houden. Tijdens de laatste ontmoeting werd 3-3 gelijk gespeeld en vervolgens verschalkten de Hattemers Scyedam en FVT in de play-offs met duidelijke cijfers.

Marthijn van der Wal, coach van Smash ’70, ziet zeker kansen voor zijn team. “Het is nog een beetje onwerkelijk, dat we in de finale staan. Maar de jongens zitten al een aantal weken in een flow en dan is alles mogelijk. Met Oostwouder en Hageraats in vorm kunnen we het elk team erg lastig maken. Als Kahn en De Groot ook nog eens hun vorm door trekken.”

Enjoy & Deploy Taverzo weet zich dus gewaarschuwd. Met twee keer 4-0 in de halve finale tegen ttv Hilversum was de ploeg uit Zoetermeer duidelijk de sterkste en behaalde daarmee dus relatief eenvoudig de finale. Coach Martin Brinkhoff: “Natuurlijk ben ik tevreden over de winstpartijen tot zover, maar uiteindelijk kun je het landskampioenschap alleen winnen door ook die laatste wedstrijd op 18 mei goed te presteren.’”

Ruud van Graafeiland, teammanager van Enjoy & Deploy Taverzo, spreekt evenmin van een gelopen race. “Smash is in de winning mood dus ik verwacht wel mooie strijd. Elke uitslag is mogelijk. Het kan 3-0 worden, maar ook 0-3. Ik heb zin in de finale en de mannen willen graag laten zien, wat ze het hele jaar hebben laten zien: dat ze de sterkste zijn van Nederland. Ze kunnen zich daarvoor geen betere tegenstanders wensen.”

De ploeg uit Zoetermeer zal in ieder geval kunnen uitkijken naar een wedstrijd in een heksenketel. Net als voorgaande jaren wordt de finale in Hilversum gespeeld. De Hattemers stonden in het verleden bekend om de zeer luidruchtige sfeervolle supporterskern. Aanvankelijk leek deze groep verdwenen, maar met de onverwachte successen van afgelopen weken, lijkt ook het enthousiasme bij de supporters weer helemaal terug.

De ploeg zal zich komende week gezamenlijk voorbereiden op de finale en het team zal er alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen en haar landstitel te verdedigen.

 

Foto: Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-