kampioen MU22

Onder het toeziend oog van een zeer grote dolenthousiaste supportersschare wisten de dames van Zoebas MU-22 zaterdag 10 mei 2014 de basketbalfinale van Rayon West met een 91-66 overwinning op Binnenland uit Barendrecht in hun voordeel te beslissen.

Met deze zege zet Zoebas een terechte kroon op het fraaie spel dat zij gedurende het hele seizoen hebben laten zien. Met hun flitsende balcombinaties , bijna onuitputtelijke loopvermogen, gezonde teamgeest en vooral ook spelvreugde weet dit team elke keer weer pure reclame te maken voor de basketbalsport en natuurlijk voor Zoetermeer.

publiek Zoebas susanne taal

Het eerste kwart van de wedstrijd gaat nog gelijk op, Zoebas sluit dit kwart af met een 15-16 achterstand. Maar in het tweede kwart vecht MU-22 zich weer terug in de wedstrijd. Door middel van snelle combinaties wordt de achterstand weer omgebouwd naar een duidelijke voorsprong. Dit kwart wordt afgesloten met een 41-33 tussenstand in het voordeel van Zoebas, maar de wedstrijd is zeker nog niet gespeeld. Na de pauze wordt onder de stormachtige aanmoedigingen van de Zoetermeerse supporters de draad weer opgepakt. Binnenland zet alles op alles om weer op gelijke hoogte terug te komen in de wedstrijd, maar MU-22 geeft geen duimbreedte meer toe. In de laatste periode wordt duidelijk dat Binnenland echt iets te kort komt om de wedstrijd naar zich toe te trekken en lopen de Zoetermeerse dames steeds meer uit. Zoebas MU-22 sluit de wedstrijd af met een mooie score van 91-66.

Na een seizoen met alleen maar overwinningen heeft dit hechte team onder de leiding van de coaches Ronald en Michiel Lorie dan ook volledig verdiend het kampioenschap naar Zoetermeer weten te brengen.