svbn1Op 5 mei vond voor de tweede keer in successie het Nationale Straatvoetbal toernooi in Palenstein plaats. De SVBN had een prachtige voetbalboarding neer gezet en veel teams uit Zoetermeer en zelfs Den Haag en Schiedam hadden zich opgegeven. De organisatie bestond uit een grote groep van 27 vrijwilligers en mensen van de verschillende samenwerkende organisaties: Stichting MOOI!, Gemeente Zoetermeer, Stichting On-time, Vestia, De Goede Woning en supermarkt Dirk van de Broek. De weergoden waren ons niet gunstig gezind, toch kon de organisatie, voordat het noodweer echt los barstte, snel schakelen door het toernooi voort te zetten in de Cor van Zijpzaal in het Castellum.

Vroeg in de ochtend, om 6.30, begon de organisatie al met de opbouw van de boarding en de side events. Doordat de groep vrijwilligers zo omvangrijk was, werd er snel veel werk verzet. Om 9.00 kon de opening met wethouder Taco Kuiper en vrijwilliger Souffian Bouarian plaatsvinden door een aftrap. Het doelpunt dat hieruit volgde was een voorteken, veel doelpunten zouden volgen deze dag. De wind zorgde voor veel lastige situaties, maar vooralsnog bleef het droog. In de jongste poule won team Oosterheem, vóór team Palenstein en Soccer stars (een groep talentvolle jongens van de bekende voetbalschool).

De organisatie had ook een meidenteam genaamd Spice Girls United (10-12 jaar), ingedeeld in deze poule. Aangezien zij het enige meidenteam zijn dat zich opgegeven had, mogen zij naar de finale in Amsterdam! Alle winnaars van de poules tot 16 jaar gaan namelijk op 13 juni naar Borchland, waar de finales van de SVBN plaats zal gaan vinden. Daar zal ook het team Mogadishu United (10-12 jaar) vertegenwoordigd zijn. Dit team van jongens uit Palenstein wisten tegen een op papier sterker team (met voetballers van ADO Den Haag en Sparta) stand te houden. De ijskraam en de Merguezworstjes van stichting On-Time vonden in de pauzes gretig aftrek. Het jongerencentrum van stichting MOOI! was heel leuk aangekleed door vrijwilligsters Sylvia en Monique, er kon fijn geknutseld worden door de kinderen, zo konden zij bijvoorbeeld een eigen t-shirt versieren en uiteraard zelf houden! Supermarkt Dirk van de Broek in Palenstein zorgde voor de lunch voor de vrijwilligers.

Net voor de start van de poule 13-15 jaar brak het noodweer los, maar zoals eerder gemeld, gelukkig was plan B paraat: de zaal! Moeiteloos schakelde iedereen om. In deze categorie, waar erg goed voetbal werd gespeeld, won Young Boys. Bij de laatste poule, de 16+ heren, was het voetbal erg hoogstaand. De tweede prijs werd gepakt door de bezoekers uit Transvaal, Den Haag. Het team van Soccer Stars was heer en meester, veel van de spelers zijn trainers van de voetbalschool en/of spelen op hoog niveau. Deze ploeg gaat zeker een kans maken tijdens de finale van deze categorie tijdens het Kwaku Summer Festival op 18/19 juli!

Tekst: J. Huurman, Buurtsportcoach Palenstein, Gemeente Zoetermeer

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

www.cgvzoetermeer.nl

http://sportschooldagraca.nl/

http://e-rolstoelhockey.doing.nl/,  http://doing.nl/

http://www.fczoetermeer.nl/

http://propatria.nl/

http://www.schermschool-kardolus.nl/

http://www.svphoenix.nl/

http://www.svdwo.nl/

http://www.sg-wzc.nl/

http://www.taverzo.nl/overzicht

www.tomonokai.nl

http://www.yvz.nl/

http://www.wvz.nl/

http://www.zoetermeerpanters.nl/

 www.zovoc.nl 

 

-advertenties-

-goede doel-