IMG 6861aIn het seizoen 2014-2015 startte bij FC Zoetermeer een enthousiaste groep meisjes met voetballen in een meidenteam. Onder leiding van twee trainers, én twee stage-trainsters vanuit de MB1, begon het jongste ‘damesteam’ aan de najaarscompetitie. Al snel bleek het, ondanks de toen nog wisselende resultaten, een talentvolle groep te zijn. En dat viel bij meerdere mensen op, want zo waren er ineens ook twee sponsoren (PMC en freeagirl.nl) voor het team.

Door telkens in weer en wind twee keer per week te blijven trainen, en een gevarieerd aanbod in de trainingen te verzorgen, raakte het team steeds beter op elkaar ingespeeld. En er werden bijvoorbeeld ook KNVB en ADO Den Haag clinics bezocht en de meiden mochten onlangs als players escort mee met veld op bij ADO Den Haag – FC Twente (vrouwen).

 ME12400x1600  IMG 6726 k

In het voorjaar werden de meiden ingedeeld in West II, 1e klasse 08. En nu werd er niet alleen steeds beter gespeeld, maar er werd ook meer gescoord. En hoe?! De laatste thuiswedstrijd werd op woensdagavond 20 mei, voor heel veel publiek, met 2-1 gewonnen van nummer 2 KMD ME1. En met maar liefst 46 doelpunten vóór en slechts 10 tegen, en 9 punten voorsprong op nummer 2, hebben de meiden van FC Zoetermeer ME1 in hun debuutjaar het kampioenschap binnengehaald! Uiteraard zijn de meiden zijn gehuldigd met bloemen, een champagnedouche, medailles en bekers. En een luid applaus van alle toeschouwers, voor deze terechte kampioenen.

Een hele mooie impuls voor het meiden-/damesvoetbal binnen FC Zoetermeer. Zeker nu de Nederlandse Leeuwinnen voor het eerst mee gaan doen met een dames WK voetbal (in Canada). De KNVB verwacht voor komend seizoen dan ook een groei in het aantal vrouwelijke leden.

Inmiddels zijn er bij FC Zoetermeer al aanmeldingen binnengekomen voor het nieuwe seizoen 2015-2016. Maar, zij zijn nog steeds op zoek naar nieuwe meiden en/of dames. In alle leeftijdscategorieën, maar met name van geboortejaar 2005-2006.

Ook aanmelden? Of liever eerst nog met een training meedoen? Dat kan natuurlijk altijd! Neem hiervoor contact op met de Damescommissie ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-