ashanti scoutingDe Kantjil Scouts van de Ashanti Groep uit Zoetermeer hebben na 3 zware wedstrijddagen in Baarn de 3e plek opgeëist van de 105 deelnemende groepen uit het hele land.

               

Traditiegetrouw stromen op de eerste dag van het Pinksterweekend zo’n 650 scouts uit heel Nederland het terrein op van Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn om deel te nemen aan de Landelijke Scouting Wedstrijden, ofwel de LSW. De nummers 1 en 2 van alle regionale wedstrijden (RSW) worden voor hun regio afgevaardigd om te zien wie zich voor 1 jaar de beste ploeg van Nederland mag noemen. Voor de scoutingregio Delfland waren dit 7 leden van de scouts van de Ashanti Groep uit Zoetermeer, voor de gelegenheid was hun ploeg omgedoopt tot Abusua.

Het thema van dit jaar was Ghana, en alles moest dan ook worden uitgevoerd in thema, van speciale kleding tot de maaltijd. Een bijkomend voordeel was dat de Ashanti Groep hun naam, en alle andere namen binnen de groep ontleent van het Ashanti-volk uit… Ghana. Dat konden de 6 heren en 1 dame alvast in hun zak steken!

Tussen het winnen van de RSW en Pinksteren zaten 4 weken. Weken waarin ze stuk voor stuk keihard hebben gewerkt en zich zo goed mogelijk voorbereid. Vooronderzoek, de puntentelling van vorig jaar, de valkuilen en de ervaringen van hen die eerder meededen, alles werd uit de kast getrokken om zo goed mogelijk te starten aan het avontuur.

Zaterdagochtend vroeg zijn ze vertrokken naar Baarn, uitgerust met zware kwaliteit outdoorbroeken, gesponsord door Van Herwijnen Outdoor, om daar, zonder begeleiding, te beginnen aan de wedstrijden. Het duurt te lang om alles te beschrijven, maar ze hebben zeker moeten knokken om aan hun puntentotaal te komen die uiteindelijk de 3e positie opleverde. De spanning werd tijdens de uitreiking hoger en hoger naarmate het opnoemen van de puntentelling dichter bij de top kwam. Toen uiteindelijk de top 10 en zelfs de top 5 binnen handbereik kwam, gierden de zenuwen door iedereen heen, zowel bij de deelnemers zelf als hun leiding.

Toen uiteindelijk duidelijk was dat ze 3e waren geworden, was niemand meer te houden en werd er flink gefeest.

Het mag zeker een topprestatie worden genoemd, want niet alleen de opdrachten waren pittig, en varieerden van een themamaaltijd koken tot een speurtocht (hike) zo goed mogelijk lopen, ook de concurrentie was zwaar en gebrand op de overwinning. De leiding van de scouts , en de rest van de Ashanti Groep is dan ook supertrots op ze!

-advertenties-

-goede doel-