DSC 1798

Het team dat binnen 24 uur de meeste rondjes zeilt is de winnaar van dit spectaculaire evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt door de Zoetermeerse Watersportvereniging Noord-Aa.

Zeilen van zaterdag 12.00 tot zondag 12.00 uur betekent ook 's nachts stevig doorvaren. 44 enthousiaste zeilers hadden zich aangemeld. Verdeeld in 8 teams en varend in 8 verschillende type boten. Alle teams hadden hun eigen tent opgezet op het grote grasveld van de club. De start begon vanaf het midden van de Zoetermeerse Plas. Degene die peddelend in een Optimist het eerst bij de steiger was had de beste startpositie. Daarna was het 24 uur pittig doorvaren. Soms met veel wind maar soms (vooral 's nachts) met bijna geen wind. Soms duurde een rondje 15 minuten maar soms duurde hetzelfde rondje 2 uur (ook weer 's nachts). Het 3-koppige team in de Laser werd met 61 rondjes de absolute winnaar van dit spectaculaire en gezellige evenement.

DSC 1699 DSC 1852

Tegelijkertijd was er voor de jeugd het Optikamp. Dit kamp staat open voor alle jeugdzeilers van de club en de kinderen die dit jaar in de zomervakantie een zeilcursus hebben afgerond en een zeildiploma hebben gehaald. Voor de kinderen waren twee grote tenten neergezet want ook zij zouden tot 's avonds laat gaan varen en op de club blijven slapen. Naast het zeilen werd er met de kinderen ook een hoop spelletjes op de wal gedaan. Met behulp van vele vrijwilligers werd het weekend een groot succes.

Voor wie er nog geen genoeg van heeft gekregen; is er komende zondag 7 september weer een clubwedstrijd.

-advertenties-

-goede doel-