schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: Voorlaatste ronde KNSB-teamcompetitie

 In de drie KNSB-klassen van hierna is nog geen beslissing over het kampioenschap gevallen, het blijft allemaal spannend tot in de laatste ronde!

Meesterklasse. In deze topklasse gaat het om het landskampioenschap. Er zijn nog drie kandidaten over: AMEVO Apeldoorn met 13/8 en LSG Leiden IntelliMagic met 11/8. Pikant is dat juist deze twee teams elkaar in de laatste ronde ontmoeten, en dat geeft LSG nog heel reële kansen op de landstitel. LSG heeft ook lang op kop gestaan, maar verloor in de achtste ronde met 4,5-5,5 van de Kennemer Combinatie dat daardoor ook op 11/8 uitkwam en dus het derde team is met een kansje op de titel.

Tweede klasse B met het Zoetermeerse Promotie. In deze klasse zijn er nog twee kampioenskandidaten. Bovenaan staat SOPSWEPS met 14/8 dat alleen verloor van EuroParcs/Autovakm.SchaapMACh, runnerup met 13/8, dat met heel bekende schakers aan boord mogelijk ietsje sterker is, maar vermoedelijk iets te laat aan zijn inhaalrace begon, en dat in de achtste ronde ook het Zoetermeerse Promotie kansloos liet met 2,5-5,5. Een ingecalculeerd verlies voor Promotie, dat met 8/8 op een mooie en “veilige” plaats in de middenmoot staat.

Derde klasse F met het Zoetermeerse Botwinnik. In deze klasse is de stand superspannend. Er zijn nog vier teams met kampioenskansen en het Zoetermeerse Botwinnik is in de achtste ronde naar de eerste plaats met 13/8 gestegen door een monsterscore van 7-1 tegen Spijkenisse 2! Botwinnik wisselde van plaats met Laurierboom-Gambiet, nu tweede met 12/8, doordat dit team met 5-3 verloor van RSR Ivoren Toren dat nu vierde staat met eveneens 12/8. Hiertussen staat nog op de derde plaats DSC Delft 2, dus ook met 12/8, dat met 6,5-1,5 won van Krimpen 2 en dat in de laatste ronde koploper Botwinnik zal ontmoeten. Een heel spannende laatste ronde dus voor Botwinnik dat hopelijk zijn kans optimaal zal waarnemen door met zijn sterkst mogelijke team uit te komen!

 

                                  Na Te2                                                            na De2
max warmerdam apr 23 maenhout apr 23

Max Warmerdam (Amevo) – Siem van Dael 1-0. Zuid-Limburg – Amevo Apeldoorn 4-6. De verdediging van Siem ziet er niet meer zo best uit, Max wint als volgt: Lc3; Te4 Ta1; Dxa1 Dxe4; Dxc3 dxc3; Lxe4 en 1-0.

Fitzgerald Krudde – Thibaut Maenhout (HWP) 0-1. HWP Sas van Gent – Zukertort Amstelveen 4,5-5,5. Toch wel verrassend die winnende damezet: h5; Pxg5 Lxf2; Kg2 Le3; Pxe6 Db7+! En 0-1.

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-