bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Paasdrive bij SLB

 

SLB (Sweet Lake Bridgers) is een club van ongeveer 80 leden en heeft als speelavond de woensdagavond vanaf 19:45 in Eetcafé Meerzicht, Albrandswaard 1. Op 5-4-23 werd aan 17 tafels (68 bridgers) de traditionele Paasdrive gespeeld volgens systeem TopIntegraal. Vaak zijn er twee lijnen, maar die zijn samengevoegd bij Topintegraal. Allemaal in één lijn. De winnaars van de Paasdrive zijn geworden 1. Marjon Smits & Leon Bosch met de hoge score van 69,67%; 2. Rob van den Bos & Ruud Kamphuis met 65,48%; 3. Ton van Santen & Marion Jansen met 60,89%. Een leuk spel om hier te laten zien is spel 4. Aan 14 tafels werd 4 harten geboden en meestal gemaakt met één of zelfs twee overslagen, maar de topscore werd bereikt met 3SA met 3 overslagen door Yvonne Bokstijn & Ed Hofman (93,75%) en de laagste score werd behaald met 3SA C. Dit waren allemaal OW-scores, maar één NZ-paar durfde een beetje roekeloos naar 4 schoppen te gaan, en hun durf werd dan ook zwaar bestraft met 5 down gedoubleerd!

Spel 4 Paasdrive West/Allen

SLB paasdrive

 

Biedverloop bij Prof Jack: Noord en Zuid hebben te weinig punten en Noord heeft daarbij ook een onaantrekkelijke verdeling om te bieden, dus zij passen steeds. West opent de bieding met één harten, Oost twee ruiten, West drie harten en Oost vier harten. Maar in twee gevallen biedt West in de praktijk niet drie harten maar 2SA, wat Oost naar 3SA verhoogt.

Spelverloop bij 3SA. In de spelpraktijk komt Noord steeds uit met een kleine schoppen, die West goedkoop met de vrouw kan pakken. West komt dan terug met een klaveren, en dan kan Zuid zijn enige slag maken, klaveraas. NZ komt nu altijd in de hogere stoppers terecht van OW zoals schoppenaas, West laat Oost nu vier klaveren maken, ruitenaas, hartenvrouw, en dan gaat Oost met hartenvijf terug naar West die nog vier harten kan maken, en NZ maken zo 12 slagen ofwel 3SA+3, zoals in de praktijk één keer heel fraai gebeurde!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

-advertenties-

-goede doel-