bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Paasdrive bij Tuinen & Akkers

 

 BC Tuinen en Akkers is een bridgeclub van bijna 100 leden. Op donderdagavond wordt er gespeeld in gebouw De Patio van de Buurtvereniging Seghwaert op Dreef. Op 6 april 2023 werd de traditionele Paasdrive gespeeld. De winnaars van deze drive waren Mavis Aanen & Helen Speicher met 64,67%, gevolgd door Niek-Jan van den Brink & Thijs Kouwenberg met de score van 62,96% en Paul ter Avest & Ruud van Loenen met 62,79%. In totaal speelden 82 bridgers een “topintegraal” toernooi. Hierna wordt spel 8 getoond. Het ligt in de rede om 3 of 4 harten op dit spel te bieden, maar dat blijkt steeds down te gaan. Zoals zo vaak in de speelpraktijk bleek met 3SA een topscore mogelijk maar ook een vette downscore. Hoe dat nou weer kon, zie hierna.

Spel 8 West/Niemand

Paasdrive 23 TA

 

Biedverloop bij Prof Jack

Noord opende de bieding met één klaveren, Oost paste, Zuid één harten, West maakte het zijn tegenstanders moeilijk met drie ruiten, een “zwak sprongvolgbod”. Maar Noord kon prima drie harten bieden, Oost paste en Zuid wordt nu verlokt om vier harten te bieden. Als West zijn sprongvolgbod niet zou doen, komt Jack uit bij drie harten. 3SA komt helemaal niet voor in de mogelijke biedingen van Jack. In de spelpraktijk werd acht keer vier harten geboden, twee keer drie harten, en alles ging down; er werden vijf (andere) deelscores geboden en vijf keer bood steeds Zuid SA: 3SA+1, 3SA C, 2SA-2 en 2x 3SA-2.

Spelverloop

Marry Wesseling & Ronald Borst scoorden 3SA+1. Daar lijkt toch wel enig geluk bij nodig, en inderdaad kwam West op met ruiten acht. Hierdoor kwam Zuid direct aan slag met zijn ruiten heer en hij kon daarna succesvol gaan snijden op harten heer in Oost, en hij had zodoende vier harten en vier schoppen voor het oprapen. Bij deze negen slagen zal ook nog een klavertje-vier zijn opgeraapt, als de kroon op dit formidabele kunststukje voor 100%!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-