schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: Thomas Beerdsen wint Limburg Open.

  

Er waren bijna 600 deelnemers in Maastricht bij het Limburg Open. De organisatie meent dat dit toernooi dan ook het grootste weekendtoernooi van Europa is. Het toernooi duurde het hele Pinksterweekend tot en met de maandag. Bijna 600 deelnemers was ook een record samenvallend met de deelnemerslimiet die al 6 weken voor de aanvang van het toernooi werd bereikt. Heel enthousiaste schakers konden zich toen alleen nog opgeven voor de reservelijst. Aan de hoogste groep deden 146 schakers mee, zoals Daniel Dardha (5), Sipke Ernst (6), Machteld van Foreest (7), Eline Roebers (8), Erik van den Doel (10), Arthur de Winter (18), maar “opnieuw” bleef Thomas Beerdsen, in zijn grote vorm van de laatste tijd, het sterke veld voor. Hij won het toernooi met 5,5/7. Maar liefst zeven schakers behaalden 5,5/7, maar Thomas werd winnaar omdat hij tegen de zwaarste tegenstand moest optornen.

                        

                                Na Lf3                                               na Ke4
beerdsen juni 23 beerdsen juni 23 A

 

Daniel Dardha – Thomas Beerdsen 0-1. Ronde 3 Limburg Open 2023. Na Lf3 kwam d4 en in betere stand (na De6+) grijpt Daniel mis met Te4 (?) want nu volgde Pe3+; Kg1 Dxf3; Dxf3 Txf3; Txd4 maar met een Paard meer speelt Thomas een gewonnen partij: 0-1.

Christian Braun – Thomas Beerdsen 0-1. Ronde 5 Limburg Open 2023. Een duidelijke en belangrijke winst want hierna volstonden twee remises om op de eerste plaats te eindigen. In deze al zo goed als gewonnen stand volgde nog c3; Kd3 Kd5; Pb6+ Kc5; Pd7+ Kb4; Pe5 en 0-1.

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  

-advertenties-

-goede doel-